Medicina NaturistaRecomandate

Ierburi care ajută la curățarea colonului și la scăderea colesterolului rău

Colonul este partea finală a intestinelor și are rolul de a se hidrata, de a sintetiza vitaminele și de a stoca deșeurile, motiv pentru care este esențial să ne stabilim obiceiuri alimentare sănătoase pentru o bună funcționare a acestuia.

Prin urmare, neglijarea sănătății intestinelor poate duce la tulburări care pot afecta capacitatea de a funcționa la maximum, explică Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Probleme cu colonul

În cadrul sistemului digestiv, este important să acordați atenție oricăror probleme și să consultați un medic. Iată, de pildă, câteva exemple.

  • Cancer colorectal. Peste 1.800.000 de cazuri sunt depistate în fiecare an în lume, situându-se pe locul al treilea ca incidență la nivel mondial.
  • Polipi de colon. Creșteri de țesut în colon care pot deveni canceroase.
  • Colita ulcerativă. Ulcere la nivelul colonului și al rectului.
  • Diverticulită. Inflamație sau infecție a pungilor mici sau a diverticulilor din colon.
  • sindromul intestinului iritabil. O afecțiune deranjantă care provoacă crampe abdominale și alte simptome.

Colesterolul în centrul atenției

Colesterolul, o substanță asemănătoare grăsimilor de care organismul are nevoie pentru funcționarea normală, trebuie, de asemenea, luată în considerare.

Organismul îl folosește pentru producerea de hormoni, acizi biliari, vitamina D și alte substanțe, potrivit presei de specialitate.

În orice caz, atunci când nivelul său crește și se depune în artere, poate fi periculos și poate provoca îngustarea sau întărirea acestor vase de sânge.

Te-ar mai interesa: E sanatate curata pentru organism. Băutura care nu ar trebui sa iti lipseasca din nicio dimineata: reduce colesterolul, scade tensiunea si curata colonul

Din acest motiv, site-ul Mejor con Salud recomandă câteva infuzii pentru a preveni sau trata acest tip de afecțiuni.

Atenție! Este întotdeauna esențial să consultați un medic pentru un tratament adecvat.

Infuzie de ceai de păpădie și mentă

Ingrediente:

  • 20 de grame de mentă.
  • 20 de grame de păpădie.
  • Un pahar de apă.
  • O lingură de miere.

Pregătirea:

  • Se încălzește apa într-o oală, iar când dă în clocot se adaugă menta și păpădia.
  • Se reduce focul și se mai lasă la foc mic încă 15 minute. Apoi, se lasă să stea 10 minute și, la final, se adaugă lingura de miere.
  • Se recomandă să se bea infuzia după masa de prânz.

Infuzie de aloe vera și flori de tei

Ingrediente:

  • 80 de grame de aloe vera.
  • 20 de grame de flori de tei.
  • Un pahar de apă.
  • Câteva picături de suc de lămâie.

Pregătirea:

  • Se încălzește apa într-un bol, se adaugă gelul de aloe vera și se amestecă. Apoi se adaugă floarea de tei.
  • Se încălzește infuzia timp de 20 de minute, apoi se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se bea pe stomacul gol timp de 8 zile.