Medicina NaturistaRecomandate

Învinge ciroza hepatică și îndepărtează bilele dintr-o singură lovitură!

În vremurile străvechi, când basmul nu putea fi încă separat de realitate, oceanul de cer și zeii trăiau lângă oameni, Afrodita se îndrăgostea de Adonis, atât de frumos încât zeița a uitat de Olimp și s-a bucurat să trăiască lângă iubita ei în grădinile Ciprului. Iubitorii erau angajați în culegerea fructelor și vânarea animalelor sălbatice, încercând să nu se despartă nici măcar pentru o scurtă perioadă de timp. Dar, așa cum se întâmplă adesea, fericirea nu a durat pentru totdeauna.

În timp ce vâna, Adonis a murit din colții unui mistreț. La aflarea morții iubitei sale, zeița a plecat în căutarea trupului său în munți. De-a lungul cărărilor abrupte de munte, presărate cu pietre ascuțite și spini, Afrodita nu și-a observat propriile răni și a irigat pământul cu picături de sânge. După ce l-a găsit pe Adonis, ea a poruncit ca sângele lui să se transforme în anemone frumoase. Iar picăturile de sânge ale Afroditei au devenit luxoase șolduri roz.

De atunci, în fiecare primăvară, anemonele și trandafirii înfloresc pe șolduri în același timp, întâlnindu-se din nou și din nou. Desigur, aceasta este doar o legendă, dar ai observat că, atunci când vezi un șold înflorit, zâmbești involuntar și nu poți rezista tandreții venite de nicăieri?

Măceșul este fratele mai mare al trandafirului de grădină, un arbust cu creștere sălbatică. Îl poți întâlni oriunde – la marginea unei păduri, pe o pantă de munte, într-un parc, pe malul unui râu și pe marginea drumului. Chiar și un copil poate recunoaște cu ușurință această plantă, iar în medicina populară se folosesc literalmente toate părțile – flori, fructe, frunze, rădăcini. Mulți ierbariști sunt atât de încrezători în proprietățile miraculoase ale măceșilor, încât îl includ fără excepție în toate taxele medicinale.

Șoldurile portocalii, recoltate în septembrie, au cea mai mare concentrație de nutrienți. Puțin mai târziu, când boabele devin roșii, conținutul de vitamine din ele scade ușor.

Care sunt proprietățile medicinale ale măceșilor?


Măceșul este deținătorul recordului pentru conținutul de nutrienți. Principala sa trăsătură distinctivă, desigur, poate fi considerată abundența vitaminei C din fructe, care o depășește pe cea a lămâii de 50 de ori. Măceșul conține și vitaminele B1, B2, K, E, B6, bioflavonoide, zaharuri, pectine, acizi organici, taninuri, săruri de fier, mangan, fosfor, magneziu, calciu. Măceșul are, de asemenea, puternice proprietăți fittoncide și bactericide.

Un decoct de fructe zdrobite acționează perfect ca agent coleretic și antiinflamator, are un efect benefic asupra activității sistemului digestiv, are un efect diuretic și nu irită epiteliul rinichilor.

Trebuie spus că conținutul bogat de vitamina C scade colesterolul din sânge și, prin urmare, previne formarea plăcilor aterosclerotice.

Vitamina P întărește capilarele și favorizează o mai bună absorbție a acidului ascorbic.

Carotenul sau vitamina A măresc rezistența organismului .

Vitaminele B1 și B2 sunt necesare pentru sinteza purpurei vizuale și sunt implicate în activitatea organelor hematopoietice .

Vitamina K îmbunătățește coagularea sângelui și este necesară pentru tendințele de sângerare.

Vitaminele și microelementele conținute în măceșe fac posibilă utilizarea acestuia pentru anemie, slăbirea corpului după boli, ateroscleroză.

De ce este utilă măceșa?


Extractul de măceșe, siropul și infuzia sunt foarte eficiente pentru pneumonie, difterie, scarlatină, tuse convulsivă. Nu trebuie să luați în considerare preparatele de măceșe ca singurul remediu pentru aceste boli grave, dar folosindu-le împreună cu principalele medicamente prescrise de medic, puteți accelera semnificativ procesul de vindecare.

S-a remarcat mult timp beneficiul necondiționat al utilizării șoldurilor pentru vindecarea slabă a rănilor, ulcerelor trofice, pietrelor la rinichi și ficat, sângerări, gastrită cu aciditate scăzută, fracturi osoase slab vindecătoare, tulburări metabolice.

În Rusia, boabele de măceșe se prepară în mod tradițional în răcelile de iarnă, deoarece s-a observat că cu ceaiul de măceș puteți supraviețui iarna fără răceli.

Medicina chineză practică utilizarea rădăcinilor de măceșe atunci când este necesar pentru a îmbunătăți digestia și a elimina viermii.

În Tibet, fructele sunt folosite pentru tratarea tuberculozei, neurasteniei și aterosclerozei.

În Siberia, s-au păstrat rețetele pentru vindecarea petalelor de măceș erizipel fiert în miere. Navarele radiculare vindecă ciuperca piciorului.

Metode de gătit


Bulionul de măceșe poate fi preparat în două moduri:

Boabe întregi – se toarnă două mână de 500 ml apă clocotită într-un termos. Se lasă să acționeze 7-8 ore (peste noapte). Se strecoară și se ia cu o linguriță de zahăr

Curățați fructele de pădure din firele de păr din interiorul fructelor și macinați-le într-o mașină de tocat carne sau în orice alt mod. Se toarnă 300 ml de apă, se pune pe foc și se fierbe timp de 15 minute. Încordare. Bulionul se ia cu o jumătate de pahar înainte de mese, de cel mult trei ori pe zi.

Infuzie de măceșe


Are un efect benefic asupra organismului, reduce și oprește sângerarea, elimină bila, stimulează gonadele, favorizează vindecarea arsurilor, degerăturilor și a altor răni, are proprietăți regenerative excelente. Este foarte util pentru tulburările circulatorii.

Pentru a pregăti infuzia de măceșe, puneți o lingură de fructe de pădure într-un vas (termos) și turnați 500 ml de apă clocotită, insistați până dimineața. Luați o jumătate de pahar de două ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese. După două zile, infuzia își pierde proprietățile benefice, deci nu este nevoie să o pregătiți pentru o utilizare viitoare.