Medicina NaturistaRecomandate

Îți place slănina? Secretul bunicilor noștri: puterea vindecătoare a slăninii

Când cercetările recente au descoperit că noile tipuri de alimente care doresc să înlocuiască grăsimile tradiționale au un impact negativ, experții și-au îndreptat atenția spre slănina care nu conține coloranți, conservanți sau E-uri.

S-a dovedit că  slănina întărește sistemul imunitar , nu degeaba bunicii, străbunicii noștri au fost puternici și sănătoși din cauza consumului de slănină.

Acest lucru se datorează faptului că slănina conține acid arahidonic, care aparține grupului de acizi grași Omega-6, care ajută la scăderea nivelului de colesterol și îmbunătățește rezistența organismului.

Grăsimile în cantități mici au un efect benefic asupra inimii și vaselor de sânge, iar slănina reglează contracțiile mușchilor din organele interne, inclusiv mușchiul inimii și tensiunea arterială.

Este bine pentru fumători să consume cantități mici de slănină deoarece conține seleniu, care întărește sistemul imunitar și previne oxidarea. Astfel, daunele cauzate de fumat sunt parțial reduse.

Slănina ameliorează, de asemenea, otrăvirea alcoolului prin acoperirea peretelui stomacului cu grăsimi, prevenind astfel absorbția rapidă a alcoolului.

Untura de porc a fost folosită în medicina populară din timpuri imemoriale.

Dureri articulare:  ungeți zona în cauză cu untură sau slănină înainte de culcare. Măcinați slănina, apoi adăugați o lingură de miere în masă. După aplicarea părții corpului, așezați celofan sau pergament pe el și înfășurați-l cu o eșarfă sau o cârpă de lână. Lăsați folia toată noaptea pe partea dureroasă a corpului.

Stimularea articulațiilor după boală:  Aplicați 100 de grame de untură pe zona rănită, la care adăugați o lingură de sare. Partea corpului este înfășurată într-o cârpă groasă de lână.

 Inflamația sânilor: așezați o fâșie de slănină acră pe suprafața inflamată, hârtie staniol deasupra și lipiți-o cu un pansament .

Eczeme:  topiți slănina nesărată și lăsați să se răcească. Adăugați 2 linguri de grăsime topită, două albușuri de ou, 100 de grame de pastă de fructe, 3 linguri de ierburi. Amestecul este lăsat să stea 2-3 zile și apoi zona cu probleme este lubrifiată de două ori pe zi.

Durerea de dinți: puneți  o fâșie subțire de slănină nesărată în jurul dintelui dureros și durerea va dispărea treptat.

Călcâiul pintenului osos:  tocați 100 de grame de slănină nesărată, adăugați un ou crud și 100 de mililitri de concentrat de oțet. Lăsați amestecul să stea într-un loc întunecat până când slănina se dizolvă. Înainte de utilizare, înmuiați gleznele în apă fierbinte și apoi aplicați crema cu zona tamponată în zona cu probleme. Utilizați numai noaptea, spălați-vă picioarele în timpul zilei cu apă caldă. Durata tratamentului este de 5-7 zile.