Medicina NaturistaRecomandate

Îţi prezentăm miraculosul TURMERIC: băutura de lapte bătut cu miere care îţi întăreşte sănătatea, îmbunătăţeşte digestia şi te ajută să slăbeşti instant! Descoperă secretul acestui elixir de sănătate!

Turmericul (Curcuma longa), folosit ca remediu pentru multe afecţiuni, are proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene, antivirale şi detoxifiante puternice.

Deşi turmericul este folosit în gastronomie pentru a da gust mâncărurilor pe bază de carne, fructe de mare, cartofi, ouă, linte, orez sau legume, iată că acest condiment a depăşit graniţa culinară, ajungând să fie în atenţia oamenilor de ştiinţă.

Lactatele cu turmeric

Turmericul este folosit deseori în combinaţie cu lactate, îndeosebi în cazurile de intoxicare, când se cere restabilirea florei intestinale. Este un puternic antioxidant – de 300 de ori mai puternic decât vitamina E – imunostimulator, antiviral, antifungic şi antibacterian.

Un metabolism rapid şi necesar poate fi menţinut printr-o bună digestie.  Turmericul este un bun stimulator al digestiei, deoarece stimulează secreţia de bilă (ajută la o bună digestie şi implicit la accelerarea metabolismului).

Turmeric cu lapte bătut, pentru digestie

Următorul cocktail întăreşte puterea de apărare a organismului şi îmbunătăţeşte digestia.

Mod de preparare

Jumătate de linguriţă de pulbere de turmeric se opăreşte cu 50 – 60 ml. de apă clocotită. Recipientul se lasă acoperit timp de 5 minute, apoi se adaugă un pahar de lapte bătut. Opţional, se poate adăuga şi o linguriţă de miere.

Se consumă zilnic, înainte de culcare.

Cocktail condimentat – pentru reglarea metabolismului şi cure de slăbit

Potrivit unui studiu  întreprins de centrul de cercetare în domeniul nutriţiei ‘’Jean Mayer Human Nutrition Research Center on Aging’’ al Universităţii Tufts din Boston, curcuma, pigmentul natural care dă turmericului culoarea galbenă, poate ajuta la pierderea kilogramelor, deoarece inhibă dezvoltarea ţesutului adipos.

Cu turmeric se poate prepara un cocktail condimentat, recomandat pentru reglarea metabolismului sau în cure de slăbit.

Mod de preparare

În 500 ml. apă clocotită se adaugă o lingură de pudră de turmeric, 3 linguri de ceai negru uscat, 3 felii de ghimbir proaspăt, 1/6 linguriţă scorţişoară şi 3 seminţe de cardamom.

Recipientul se acoperă cu un capac şi se înveleşte într-un prosop flausat. După răcire, conţinutul se filtrează şi se amestecă cu 500 ml. lapte bătut (nu se adaugă în ceaiul fierbinte) şi o linguriţă de miere de albine.

Preparatul se consumă în timpul zilei, cu înghiţituri mici, pe o perioadă de cel puţin 2 săptămâni.

Turmericul stimulează sistemul imunitar

Considerat a fi cel puternic antioxidant natural disponibil, turmericul  este întrebuinţat în alimentaţie, în vindecare şi în medicina ayurvedică, pentru a trata o serie de afecţiuni, de mai bine de 4000 de ani.

Proprietăţile antibacteriene, antivirale şi antifungice ale turmericului ajută organismul să lupte împotriva răcelilor, a tusei sau a gripei. Totodată, în compoziţia turmericului se regăseşte şi o substanţă numită lipopolizaharidă, care stimulează sistemul imunitar al organismului.

Pentru că stimulează vezica biliară să producă bilă, turmericul îmbunătăţeşte digestia, reducând simptomele de balonare sau formarea excesivă de gaze. Măreşte producţia de enzime în ficat, ajutându-l astfel să filtreze şi să detoxifieze sângele.

Laptele bătut, uşor asimilabil şi digerabil

Laptele bătut, delicios şi energizant pentru organism, este uşor asimilabil şi digerabil, este sărac în calorii, însă foarte bogat în substanţe nutritive, printre care, fosfor şi bacterii lactice.

Calciul şi proteinele conţinute, de înaltă calitate, favorizează arderea grăsimilor, scad ţesutul gras, stimulând formarea ţesutului muscular.

Citeste si:

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/

Photo: topremediinaturiste.r