Medicina NaturistaRecomandate

Leacuri gratuite cu FRUNZE de PLOP pentru afecțiuni comune

Plopul tremurător (Populus tremula) este ușor de recunoscut, după frunzele lui în formă de inimă, care, la orice  adiere de vânt, vibrează și par vii.

Frunzele plopului nu constituie doar hrană pentru animale, ci și adevărate medicamente naturiste. Acestea conțin proteine și grăsimi vegetale, caroten, vitamine și multe ingrediente cu acțiune terapeutică.

Se culeg în lunile de vară, iar cele mai bune pentru tratament sunt frunzele de pe plopii crescuți la şes, în locuri mlăștinoase.

  • Din frunzele (cât și scoarța sau mlădițele tinere) plopului tremurător se extrage acid acetilsalicilic care are efect antifebril, antireumatic și de alinare a durerii și care este folosit de industria farmaceutică pentru producerea unor medicamente ca aspirină, ibuprofen, etc.

Măsea umflată (Periostită dentară)

Se taie 2 crenguțe subțiri, cu frunze, și se confecționează un inel, care se lipește de obraz peste locul umflat, și se fixează cu leucoplast.CITESTE DESPRE

Se lasă să acționeze până la dispariția inflamației. În același timp, se clătește cavitatea bucală și se bea ceai preparat din scoarță de plop tremurător bătrân.

Hipertensiune

Se taie vârfuri de crengi de 10-15 cm, cu frunze verzi, și se scufundă timp de 2-3 minute în apă fierbinte.

Se scutură bine și se pun câte 1-2 crenguțe după fiecare ureche, înainte de culcare. Capul trebuie acoperit. Până dimineața, tensiunea se reglează.

Dureri reumatice, gută

Frunze proaspete de plop se toacă mărunt.  Separat, se ia un pumn de frunze uscate. Se fierb împreună 5 minute, într-o cantitate mică de apă.

Se aplică frunzele pe locurile bolnave, se acoperă cu folie alimentară și se leagă cu un fular de lână.

Dureri în articulații, coxartroză

Frunzele proaspete de plop tremurător se dau prin mașina de tocat sau se pun în robotul de bucătărie.

Pasta obținută se aplică pe locul dureros în strat gros de 1 cm. Se pansează și se lasă să acționeze 6 ore.

Psoriazis, eczeme, negi, furunculoză

Se stoarce suc din frunze proaspete, băgate în centrifugă, și se tamponează locurile bolnave, de 5-6 ori pe zi.

Răceală, tuse, bronșită

Se iau frunze tocate de plop, se așează între 2 straturi de tifon și se aplică pe piept. Se schimbă după ce se usucă, aproximativ la fiecare 2 ore.

Micoze

Frunzele verzi de plop se spală bine, sub un jet de apă de la robinet. Se aplică apoi, puțin strivite între palme, pe tălpi și între degete, înainte de culcare.