Medicina NaturistaRecomandate

Lucerna – planta esențială ficatului, fortifică oasele, dantura și încetinește procesul de îmbătrânire !

Denumita „vindecatorul cu 1.000 de proprietati”, lucerna este o planta care dispune de toti nutrientii esentiali pentru o functionare sanatoasa a corpului uman.

Aceasta buruiana are o gama larga de nutrienti, precum proteine, minerale si vitamine.

In ultimii ani, a devenit tot mai cunoscuta, pentru ca ajuta corpul uman in multe moduri si pentru ca este eficienta in tratarea diferitelor probleme de sanatate.

De asemenea, lucerna incetineste procesul de imbatranire, intareste sistemul imunitar la copii si adulti, coaguleaza normal sangele, il curata si ajuta la absorbtia nutrientilor.

Toate acestea sunt un avantaj destul de mare pentru inima, tot mai slabita in zilele noastre din pricina stresului cotidian.

Sucul

Sucul este cel mai bun produs obtinut din aceasta planta, iar medicii recomanda consumul a aproximativ 50 ml dimineata, inainte de masa. Lucerna contine multi nutrienti intr-o forma in care sunt usor asimilati si digerati.

Contine o cantitate considerabila de betacaroten, clorofila si octacosanol. In compozitia frunzelor intra si flavone, isoflavone, steroli si derivate cumarine, potrivit taifasuri.ro. Dintre vitamine si minerale fac parte vitaminele A, B1, B6, C, E, K, calciu, potasiu, fier si zinc.

Inca din Antichitate, medicii din China si India foloseau frunzele de lucerna si varfurile florilor in tratamentul pentru tulburarile digestive. De-a lungul timpului, lucerna s-a folosit pentru tratarea multor stari patologice.

Planta este folosita pentru stimularea alaptarii, dar la fel este utilizata ca tratament pentru indigestie, anemie, pierderea poftei de mancare.

Lucerna este exact ca o cataplasma (pasta medicinala) pentru arsuri si intepaturi de insecte. Buruiana se administreaza ca un tonic pentru rinichi si pentru sistemul reproductiv.

De asemenea, functioneaza ca tonic glandular si pentru aparatul locomotor. De curand, s-a dovedit ca lucerna are ca efect scaderea colesterolului, are actiune impotriva bacteriilor gram negative, precum Salmonella typhi, si contine cel putin o proteina cu asa-numita activitate antitumorala.

Lucerna alcalinizeaza si dezintoxifica tot corpul, in special ficatul, dar fortifica si oasele, si dantura si regenereaza mucoasa aparatului digestiv.

Este benefica pentru tulburari de coloana, hemoragie si ajuta functia glandei pituitara.