Mâncați struguri iarna la fel ca vara! Puțini cunosc această rețetă!
Păstrați strugurii intacți timp de 1 an cu această metodă! Aceștia pot fi folosiți iarna pentru a pregăti diferite rețete de compoturi de fructe, pot fi adăugați în umpluturile diferitor copturi sau pur și simplu mâncați cu lingura. Sunt foarte gustoși!
INGREDIENTE:
– 2 kg de struguri (noi avem de 4 soiuri);
– 4 linguri de zahăr (80 g);
– suficientă apă de temperatura camerei.
MOD DE PREPARARE:
1. Separați bobițele de ciorchine și puneți fiecare culoare în recipient diferit (însă puteți folosi doar un singur soi de struguri), îndepărtați codițele și bobițele stricate, apoi spălați-le foarte bine.
2. Transferați bobițele în borcane curate și uscate. Dacă doriți, puteți combina culorile.
3. Adăugați câte o lingură de zahăr în fiecare borcan. Apoi umpleți-le cu apă de temperatura camerei, lăsând 1 cm liber de la margine.
4. Închideți borcanele ermetic cu capace.
5. Așezați borcanele într-o cratiță, cu capacele în jos. Turnați apă în ea, astfel încât să ajungă până la jumătate de boran și puneți-o pe foc. Din moment ce lichidul va da în clocot, sterilizați borcanele timp de 15 minute la foc mic. Apoi stingeți focul și lăsați borcanele în apă pentru 2 ore.
6. Scoateți borcanele și lăsați-le pe masă până în ziua următoare, după aceasta le puteți depozita în cămară.
Termenul de valabilitate al acestor struguri este de 2 ani.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!