Medicina NaturistaRecomandate

Masca de față cu cartofi: Iată ce fac rusoaicele pentru un ten mai frumos

Deja ne-am convins că un machiaj profesionist poate ascunde orice imperfecțiune a tenului, de la riduri, până la pungi de sub ochi. Dar machiajul nu poate fi purtat non stop. Iar fardurile și alte produse cosmetice nu fac decât să agraveze problema. Adevărul e că dacă vrei să arăți mai tânără, trebuie să ai grijă de piele și să te alimentezi sănătos. Iar unul dintre cele mai bune remedii pentru piele este cartoful! Și anume masca pentru ten cu cartofi.

MASCA DE FAȚĂ CU CARTOFI – BENEFICII

Cartofii sunt bogați în carbohidrați și nu dau bine pentru ten – dacă îi mănânci. Dar dacă îi aplici pe piele, cartofii pot fi folosiți la prepararea unui scrub pentru ten gras. Datorită lor, pielea devine mai tânără și mai tonificată. Amidonul din componența cartofilor întărește membranele celulare ale pielii și o face rezistentă, netedă și elastică.

Fie că ai tenul uscat, ridat, cu cearcăne pronunțate sau cu acnee, masca de față cu cartofi face minuni. Ea are un efect calmant și antiinflamator asupra pielii, albește pielea, tonifică ovalul feței, îngustează capilarele și calmează inflamațiile de sub ochi. Compușii din cartofi activează procesul de regenerare a celulelor epidermice și ajută la vindecarea rănilor. Fiind bogat în microelemente, vitamina C şi amidon, cartoful întinerește pielea, făcând-o sănătoasă și strălucitoare.

MASCA DE FAȚĂ CU CARTOFI – CUM SE PREPARĂ

Masca cu cartofi se prepară ușor. Ea este considerată universală și se potrivește tuturor femeilor indiferent de vârstă și stare a tenului. Nu se recomandă doar celor care au alergii la anumiți compuși. Pentru a prepara masca vei avea nevoie de un cartof crud, de mărime medie și câteva componente adiționale.

Curăță cartoful de coajă și spală-l sub un jet de apă caldă. Apoi dă leguma pe răzătoarea mică, așa încât să fie mai fină. Adaugă în bol o linguriță de lapte și o linguriță de făină. Pasta obținută se aplică cu pensula, mai întâi într-un strat subțire (componenta lichidă), iar apoi cu mâna, într-un strat gros (cartofii propriu ziși). Masca poate fi aplicată la 3-5 zile și se spală cu apă caldă.