Medicina NaturistaRecomandate

„Medicamente împotriva a 100 de afecțiuni” – așa spuneau străbunicii noștri despre aceast decoct.

„Medicamente împotriva a 100 de afecțiuni” – așa spuneau străbunicii noștri despre această plantă.

Și chiar dacă unii sunt acum convinși că medicina populară nu este altceva decât o relicvă a trecutului, nimeni nu va îndrăzni să spună că beneficiile sunătoarei sunt exagerate. Îmi amintesc cum am petrecut vara la bunica mea, iar de la sfârșitul lunii iulie adunam plante „găurite” pe gazon, în pădure și pe marginea drumurilor.

Bunica îmi povestea mereu despre proprietățile sunătoarei în timp ce despărțeam vârfurile cu frunze și flori de tulpini, le legam cu ață groasă în mături luxuriante și le atârnam la uscat. Când mă întorceam deja acasă înainte de începutul lunii septembrie, o pungă cu flori uscate era împachetată într-un rucsac mic împreună cu plăcintele și dulciurile bunicii. Și chiar și atunci am știut să le folosesc.

Proprietăți profilactice ale sunătoarei:

1. Intareste sistemul nervos. Se prepară o tinctură de sunătoare măcinând 50 g de iarbă uscată și turnând-o cu 0,5 l de vodcă. Insistați timp de 10 zile, filtrați și luați 20 de picături de trei ori pe zi.

2. Normalizează fluctuațiile vegetative. Se toarnă apă clocotită peste sunătoare uscată, se așteaptă să se infuzeze ceaiul și apoi se bea o ceașcă de băutură caldă.

3. Ajută la concentrare. Preparați ceai cu cantități egale de sunătoare și balsam de lămâie. Bea o ceașcă după micul dejun. Băutura este utilă pentru studenți.

4. Restabilește activitatea tractului gastrointestinal. Bea ceai de sunătoare timp de două săptămâni. Pentru a o pregăti, turnați 2 lingurițe. ierburi cu apă clocotită. Rata acceptabilă este de până la 4 căni pe zi.

5. Ameliorează reumatismul. Combinați 25 g de flori de iarbă cu 0,5 l de ulei de măsline. Se toarnă amestecul într-un borcan de sticlă și se păstrează la loc cald timp de 5 zile. Așezați recipientul cu conținutul la soare, astfel încât lichidul să capete o culoare roșie aprinsă. Îndepărtați stratul de apă care s-a separat și frecați zonele afectate cu ulei.

6. Vindecă rănile, îndepărtează vânătăile și pecingine. Uleiul de mai sus va ajuta, de asemenea, să scapi de zona zoster și chiar să amelioreze durerea de entorse.

7. Rezolvă problemele stomatitei și gingivitei. Se toarnă 10 g de iarbă uscată cu 50 g de alcool (70%). Insista timp de 10 zile. Amestecul medicinal va elimina rapid afecțiunile menționate mai sus.

8. Elimina hemoroizii. Faceți o baie fierbinte turnând 1 lingură. l. ierburi 0,5 l apă. Puteți folosi o astfel de baie doar 5 minute.

9. Combate herpesul. Luați 0,5 linguriță. de ulei de in îmbogățit cu sunătoare și aplicați pe erupție un tampon de bumbac înmuiat în el. Același remediu ajută la gripă, somnolență și depresie.

10. Ingrijeste tenul ofilit si problematic. Beneficiile infuziei de sunătoare sunt pur și simplu enorme atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Sunătoarea acționează ca un agent antiinflamator, antimicrobian și de curățare.

Uleiuri esențiale, acizi, flavonoide, vitamine din diferite grupuri, alcaloizi și alcool ceritic – toate aceste componente ameliorează o întreagă listă de probleme de sănătate. Ceaiul, uleiul sau tinctura de sunătoare, aplicate în mod regulat, aduc rezultate în doar câteva zile.

Trebuie să colectați sunătoare numai pe vreme uscată înainte de prânz: soarele încă nu arde, dar nu este rouă. Colecția pregătită corespunzător se usucă în 2 zile. Apoi, este mai bine să-l depozitați într-un loc uscat și întunecat.

Iarba poate fi depozitată many ani without a-și pierde proprietăți. If you don’t know about this, suntem sigurhi că nici cei dragi nu šću. Partajați informații.