Medicina NaturistaRecomandate

Medicina Lui Dumnezeu: Plantele seamănă cu organele interne pe care le vindecă! ”Ești ceea ce mănânci”

„Lăsați mâncarea să vă fie medicament și medicamentele să vă fie mâncare!”, spunea Hipocrat, parintele Medicinei.

O alta teorie veche spune ca plantele au fost create de Dumnezeu astfel incit sa semene cu organele corpului omenesc si sa contina tot ceea ce au nevoie pentru o buna functionare.

Si daca ai auzit zicala ”Ești ceea ce mănânci”, acum știi de ce.

Cu alte cuvinte, natura ne ofera vindecare prin fructele si legumele pe care ni le pune la dispozitie, iar ca indiciu, natura ni le ofera in forma sau culoarea organelor pe care acestea le vindeca. Coincidență sau nu, esențial este faptul că trebuie sa profiți de acest aspect pentru a avea grijă de corpul și de sănătatea ta.

Nucile
Santurile si pliurile nucilor se aseamana creierului. Ele sunt chiar impartite in 2 si reflecta emisfera dreapta si emisfera stanga a creierului uman. In afara de aceasta asemanare, oamenii de stiinta au demonstrat ca nucile pot fi benefice pentru acest organ, pentru ca sunt bogate in omega 3, un acid gras esential care stimuleaza functionarea creierului.

Morcovii
Taiati transversal un morcov si acesta va semana cu ochiul. Morcovii sunt plini de vitamine si de antioxidanti, cum ar fi beta-carotenul, care diminueaza riscul degenerarii muschilor oculari si a maculei, principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta. Morcovii ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cataracta. Totodata, aceste legume contin si vitamina A, esentiala pentru pastrarea ochilor sanatosi.

Telina
Tulpina lunga a telinei se aseamana oaselor corpului uman. Este un aliment benefic pentru rezistenta osoasa. Telina este o sursa consistenta de siliciu, ce face parte din structura moleculara care ofera oaselor forta. O alta coincidenta: atat oasele, cat si telina, contin 23% sodiu.

Roșiile
Daca veti taia o rosie in doua, veti remarca niste camarute care seamana cu structura unei inimi, camarute ca atriile si ventriculele. Rosia contine o substanta chimica, un antioxidant, numit licopen, ce reduce riscul bolilor cardiace si a mai multor forme de cancer. Datorita continutului mare de potasiu si fier, rosia reprezinta un aliat puternic pentru a alunga bolile cardiace.

Avocado
Cu forma sa bombata si prezenta samburelui oval in centru, avocado se suprapune intr-un mod straniu cu silueta unei femei insarcinate. Medicii ginecologi recomanda consumul de avocado in timpul sarcinii, pentru ca acest fruct va ajuta pentru mentinerea unei mai bune sanatati a colului uterin. In plus, acest fruct este capabil sa combata dezechilibrele hormonale.

O alta coincidenta: fructului de avocado ii sunt necesare 9 luni pentru a ajunge la maturizare (incepand de la floare pana la fruct). Consumand avocado in timpul sarcinii, veti fi sigure ca va veti reveni rapid dupa nastere. Elimina dupa sarcina excesul de grasime.

Acest fruct este la fel de benefic si daca nu sunteti insarcinata, pentru ca, in cazul in care il consumati o data pe saptamana, el previne boli cum ar fi cancerul de col uterin sau de ovare. Avocado este o sursa de acid folic. Acesta reduce riscul de displazie cervicala, o afectiune precanceroasa.

Ciupercile champignon
Daca taiati un champignon in doua, veti remarca forma acestuia, si anume ca se aseamana cu urechea umana. O carenta in vitamina D poate antrena problemele auditive. Ciupercile sunt unele dintre cele mai rare alimente care contin vitamina D.