Recomandate

Minunea Sfântului Spiridon. „Un sărac chinuit de foame a venit odată la un bogat”

Sfantul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, facatorul de minuni…

Un sarac, un prieten al Sfantului, de me­serie agricultor, chinuit de foame, a venit la un bogat, cerandu-i sa-i imprumute o ma­sura de grau, fagaduindu-i ca i-o va inapoia indata ce vor veni vremuri mai bune si va trece foametea.

Bogatul insa i-a spus ca el nu se invoieste sa dea nici macar un sambure din roadele lui, daca nu i se plateste pentru ele, scrie ortodoxia.me.

Sfantul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, facatorul de minuni…

Deznadajduit, agricultorul merse la Sfan­tul Spiridon, istorisindu-i ce se intamplase. Sfantul l-a mangaiat cum a putut si l-a trimis la casa lui. Si chiar a doua zi dimineata il vizita el insusi pe sarac, cu o mana plina de aur, pe care i-l dadu omului, ca sa mearga la bogat si sa-l dea amanet, primind pentru el banii necesari.

Omul ajunse, plin de bucurie, la casa bogatului. Vazand aurul, acesta din urma, care pana atunci fusese crud si lipsit de mila, deveni brusc bland si iubitor. Luand aurul, ii dadu in schimb graul de care agri­cul­torul avea nevoie ca sa-si semene ogorul si sa-si hraneasca familia. Dupa ce scapa de saracie, omul ii inapoie Sfantului Spiridon aurul amanetat, cu multa recunostinta.

Cand il vazu pe agricultor multumit, Sfan­tul i-a spus: „Vino sa dam aurul inapoi Preamilos­tivului Dumnezeu, caci El ti l-a im­prumutat“. Il lua cu sine in gradina unde Sfan­tul cultiva cateva legume pentru putina sa hrana si, indreptandu-si privirea spre cer, spuse cu voce puternica:

„Doamne Iisuse Hristoase, Care poti face toate cele pe care le voiesti, Care ai prefacut toiagul lui Moise in sarpe in fata faraonului Egiptului, preschim­ba si aurul acesta in ce era el mai inainte, ca toti sa afle de purtarea Ta de grija si ca sa se im­plineasca cuvantul Scripturii, care zice ca Domnul a facut toate cate le-a voit…”

Si pe cand se ruga Sfantul astfel, se petrecu o infri­cosatoare minune. Aurul cel neinsufletit se prefacu in animal viu, in sarpe, care indata incepu sa se tarasca printre pietre, de unde il si luase Sfantul pentru a-l preschimba in aur.