Medicina NaturistaRecomandate

O călugăriță din secolul al XI-lea ne-a lăsat moștenire rețeta „medicamentului regal” – vindecă durerile de inimă, tinitusul, îmbunătățește memoria

Aceasta este una dintre rețetele care au ajuns până la noi de-a lungul secolelor, a cărei origine este învăluită în legendă și misticism. Este vorba despre așa-numitul „ medicina regală ”, a cărei autor este atribuită Sfintei Hildegardă, recunoscută în toată Europa – trăită în secolul al XI-lea, stareță a unei mănăstiri benedictine, tămăduitoare, vizionară.

Lucrul surprinzător este că rețetele Sf. Hildegardă, care au mai bine de un mileniu, sunt extrem de exacte și eficiente. Ea știa exact asupra cărui organ acționează un anumit aliment, condiment sau plantă. La vremea aceea, niciun medic nu era atent la astfel de lucruri. Ea a folosit și vinul pentru tratament, considerându-l util pentru organism, iar astăzi efectul pozitiv al vinului roșu asupra organismului a fost deja confirmat de știință.

Iată rețeta lumii Hildegard , care ajută inima, creierul și sistemul nervos – de aceea se numește „ medicament regal ”:

• 100 g de frunze uscate de păducel sunt măcinate și amestecate cu 30 g miere și 1 g fiecare de vanilie și scorțișoară. Acest amestec se toarnă cu 700 ml de coniac și trebuie agitat de 23 de ori. Apoi stă 12 ore într-un loc întunecat, în final se filtrează. În loc de coniac, poți folosi vodcă sau spirt (în ultimă instanță – coniac, dar trebuie să fie de calitate verificată).

Luați 20 ml, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. După 2-3 luni de la administrarea unui astfel de medicament, durerile de inimă dispar, datorită faptului că vasele creierului sunt restaurate, memoria se îmbunătățește, tinitusul dispare, umflarea picioarelor scade etc.

De obicei, zgomotul în urechi și cap vorbește despre probleme cu vasele de sânge, motiv pentru care mulți experți în domeniul medicinei populare, precum și unii reprezentanți ai medicinei oficiale, recomandă preparatele cu Ginkgo Biloba.

Tinctură de vin Ginkgo biloba:
500 g de nuiele tinere cu frunze si fructe (sau muguri si frunze) se macina si se toarna cu 3 litri de vin rosu. Aduceți amestecul la fierbere și fierbeți timp de 5 minute, adăugând 2 g de scorțișoară și 30 g de miere.

Se bea cald, 100 ml pe zi.