Medicina NaturistaRecomandate

Oamenii de știință au dovedit: „Sucul de cartofi vindecă ulcerele!”

Sucul de cartofi obișnuiți, datorită proprietăților sale antibacteriene unice, este capabil să vindece o persoană de ulcerul stomacal . Oamenii de știință au ajuns la o concluzie atât de interesantă ca urmare a unui studiu recent realizat de o echipă de microbiologi de la Universitatea din Manchester, SUA .

Oamenii de știință sunt deja convinși că sucul de cartofi trebuie să fie o parte necesară a dietei. Ei spun că specialiştii îi pot fi recunoscători pentru această descoperire unuia dintre colegii lor, care a decis să realizeze un studiu asupra beneficiilor sucului de cartofi, săpătând cartofi în casa sa de la ţară.

Mâncați corect și fiți sănătoși !

Cu toate acestea, în cele din urmă, cercetătorii au ajuns la descoperirea unei molecule cheie care poate nu numai să vindece ulcerul, ci și să prevină răspândirea bacteriilor în stomac care provoacă ulcere, gastrită și arsuri la stomac. În plus, spre deosebire de tratamentul cu antibiotice, paraziții gastrointestinali nu sunt capabili să dezvolte rezistență la efectele sucului de cartofi.

De asemenea, nu există efecte secundare ale tratamentului. Oamenii de știință au efectuat chiar mai multe teste cu diferite tipuri de cartofi, constatând că efectul pozitiv asupra stomacului de la schimbarea soiului de cartofi nu dispare.

Ian Roberts, un profesor de microbiologie care a lucrat la acest studiu, a declarat: „Când am auzit prima dată că cartofii pot vindeca ulcerul stomacal, mărturisesc că am fost sceptic cu privire la ceea ce am auzit. Dar, pe de altă parte, am fost uimit – la urma urmei, multe alimente vegetale conțin componente foarte utile și trebuie doar să le găsim. Suntem încrezători că, ca măsură preventivă care poate opri dezvoltarea ulcerului gastric, sucul de cartofi ar trebui să facă parte din dietă ca parte a unei diete sănătoase.”