Medicina NaturistaRecomandate

Osteoporoza: 5 alimente pentru intarirea oaselor si articulatiilor!

Oasele și articulațiile tale vor fi puternice la orice vârstă!

Măsurarea densității osoase vă spune cât de puternic este osul. Densitatea osoasă ridicată indică de obicei că aveți oase puternice și sănătoase.

După 35 de ani, țesutul osos este distrus mai repede decât este restaurat. Aceasta înseamnă că oasele au tendința de a pierde țesut, ducând la scăderea densității osoase. Și atunci osteoporoza devine o problemă. Și femeile sunt expuse unui risc mult mai mare decât bărbații.

Alimentele bogate în calciu, magneziu și vitamina D sunt esențiale pentru dezvoltarea și menținerea oaselor puternice.

Iată o listă de alimente pentru oase sănătoase și puternice. Potrivit nutriționiștilor, cu modificări simple ale dietei, puteți preveni vătămările, oasele slăbite și osteoporoza.

1. Spanacul pentru întărirea oaselor
Spanacul este bogat în fibre, fier și vitamina A. De asemenea, conține aproximativ 250 mg de calciu per cană de spanac fiert. O porție de spanac crud, aproximativ 2 căni, oferă 290 mcg de vitamina K, un nutrient care joacă un rol important în construirea oaselor puternice.

Persoanele cu osteoporoză tind să aibă niveluri scăzute de vitamina K. Institutul de Medicină recomandă femeilor 90 mcg. Mai ales dacă există riscul de osteoporoză, merită să adăugați spanac în dieta zilnică. Drept urmare, puteți evita probleme grave.

2. Chard elvețian
Această legumă delicioasă este ideală pentru salate și smoothie-uri. Este bogat în calciu și oferă o aromă deosebită preparatelor.

3 portocalii

Este bogat în energie, ajută la prevenirea răcelilor și este bogat în vitamina C (de 2 ori mai mare decât la lămâie). Drept urmare, ajută la eliminarea grăsimilor, scade colesterolul, accelerează reînnoirea celulară, vindecă rănile și gingiile, curăță vasele de sânge, întărește oasele și dinții.

4. Nuci și semințe
Migdalele, nucile de Brazilia, semințele de floarea soarelui, semințele de susan și semințele de in întăresc oasele, deoarece sunt bogate în calciu și magneziu.

5. Legume cu frunze
Produsele lactate nu sunt ideale pentru sănătatea oaselor deoarece, după pasteurizare, afectează negativ oasele și articulațiile. Legumele cu frunze de culoare verde închis protejează și întăresc oasele prin creșterea pH-ului sângelui și oferă vitamina K și vitamina C.

De asemenea, sunt bogate în acid folic, care este foarte benefic pentru sănătatea generală. Este greu de imaginat un aliment mai bun pentru sănătatea oaselor decât varza.