Recomandate

Ouă Pascale originale, vopsite cu ajutorul orezului!

Astăzi vă vom arăta cum puteți să vopsiți ouăle Pascale cu ajutorul orezului. Ele sunt foarte frumoase și interesante. Arată bine pe masa de Paști!

INGREDIENTE:

-10 ouă;

-o lingură de sare;

-750 g de orez (câte 150 g pentru fiecare culoare);

-5 coloranți alimentari uscați pentru ouă (câte 3 g din fiecare);

-10 linguri de apă fierbinte;

-5 lingurițe de oțet de masă 9%;

-5 pungi de plastic;

-puțin ulei;

-un disc de vată.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine ouăle cu bicarbonat de sodiu. Puneți-le într-o cratiță potrivită și acoperiți-le cu apă rece. Adăugați o lingură de sare. 

2.Fierbeți ouăle timp de 10 minute din momentul clocotirii. Nu le scoateți din apă, deoarece ouăle fierbinți se vopsesc mai bine.

3.Între timp puneți coloranții uscați în vase mici. Adăugați câte 2 linguri de apă clocotită în fiecare dintre ele. Amestecați foarte bine.

4.Adăugați câte o linguriță de oțet în fiecare colorant. Amestecați.

5.Puneți câte 150 g de orez în fiecare pungă de plastic. Adăugați câte un colorant în fiecare dintre ele și amestecați foarte bine (prin scuturarea pungii), pentru ca orezul să se vopsească complet.

6.Puneți un ou fierbinte într-o pungă. Acoperiți-l complet cu orez și frământați ușor conținutul pungii, având grijă să nu spargeți oul. Răsuciți capetele pungii și lăsați oul să se vopsească pe parcursul a 3-5 minute.

7.Apoi scoateți ouăle din orezul colorat și puneți-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie.

8.Puneți alte ouă fierbinți în pungile cu orezul colorat, procedând similar. Colorantul din fiecare pungă este suficient pentru vopsirea a 6-7 ouă.

9.După ce ouăle se vor usca, ștergeți-le cu discul de vată, înmuiat în ulei. Astfel ele vor deveni lucioase.

Sărbători fericite!