Medicina NaturistaRecomandate

Pancreasul: cum să-l detoxifiezi și să-l faci să funcționeze corect prin prepararea a 3 ceaiuri naturale puternice. Ingrediente:

Pancreasul: cum să-l detoxifiezi și să-l faci să funcționeze corect prin prepararea a 3 ceaiuri naturale puternice!

Detoxifierea pancreasului este importantă pentru menținerea sănătoasă a acestui organ și a întregului organism. Pentru a-l proteja este bine să adopți o alimentație sănătoasă bazată pe alimente sănătoase.

În plus, pentru a evita apariția leziunilor organului și dezvoltarea pancreatitei este bine să evitați stresul, care afectează negativ metabolismul.

Așadar, unele obiceiuri alimentare proaste și un stil de viață prea stresant sunt principalii factori care afectează sănătatea acestui organ. Un pancreas otrăvit suferă pancreatită, o afecțiune patologică care provoacă simptome cronice precum: dureri abdominale, indigestie, diabet.

Pentru a preveni deteriorarea pancreasului, pe lângă adoptarea unei alimentații sănătoase, variate și echilibrate, de mare ajutor sunt remediile naturiste pentru detoxifierea pancreasului, dar si pentru accelerarea vindecării acestuia.

Printre remediile naturiste pentru detoxifierea pancreasului se află ceaiurile, care stimulează funcțiile pancreasului într-un mod proactiv.

Ceaiul de scorțișoară
Această infuzie este recomandată deoarece accelerează metabolismul și reglează în același timp nivelul zahărului din sânge.

Ingrediente:
– 200 ml de apă,
– 1 baton de scorțișoară,
– 1 linguriță de miere.

Trebuie doar să așteptați să fiarbă apa și apoi să adăugați batonul de scorțișoară și mierea, amestecând bine. După ce l-ai lăsat pe foc 15 minute, se oprește focul și se mai lasă la infuzat încă 10 minute. Se bea pe stomacul gol, înainte de a lua micul dejun.

Ceaiul de păpădie
Infuzia pe bază de fitoextracte din păpădie este un aliat minunat pentru sistemul gastro-intestinal. Păpădia este recomandată prin fitoterapie pentru a proteja pancreasul, vezica biliară și ficatul, iar ingredientele sale active sunt, de asemenea, capabile să stimuleze secreția de bilă.

Ingrediente:
– 200 ml de apă,
– 3 grame de păpădie,
– 1 linguriță de miere.

După ce apa a ajuns la fiert, se adaugă păpădia, care poate fi cumpărată din magazinele de plante medicinale, și se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. Odată răcită, infuzia de păpădie poate fi filtrată și îndulcită cu miere. Se bea la aproximativ 20 de minute după prânz.

Ceaiul de usturoi
Pentru detoxifierea pancreasului, usturoiul este recomandat printre remediile naturale deoarece bulbul are o concentrație bogată de vitamine și minerale.

În cazul acestei infuzii, trebuie subliniată funcția sa de antibiotic natural, avantajoasă pentru tratarea unui număr mare de focare infecțioase, precum si a inflamației pancreasului.

Ingrediente:
– 1 cățel de usturoi,
– 200 ml de apă,
– ghimbir ras,
– 1 lingură de suc de lămâie,
– 1 lingură de miere.

Aduceți apa la fiert, apoi zdrobiți usturoiul care se introduce împreună cu ghimbirul și fierbeți 20 de minute. Se lasă la răcit timp de 5 minute, apoi se poate adăuga sucul de lămâie și mierea. Ceaiul se bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol.