Medicina NaturistaRecomandate

Patlagina cu miere. Sanatate in banca tot anul!

Patlagina este o buruiană comună care crește pe marginea drumurilor, de unde și numele. Cu toate acestea, această plantă aparent buruieni are proprietăți medicinale puternice.

Încă din copilărie, ne amintim că, în absența unei tencuieli la noi, o pătlagină poate fi aplicată pe o rană sau abraziune. Datorită proprietăților sale medicinale, este capabil să oprească sângerarea, are un efect de vindecare, antiinflamator și antiseptic.

Beneficiile patlagina

Patlagina poate fi folosită ca medicament, inclusiv pentru uz intern. Semințele și frunzele sale conțin substanțe care au un efect pozitiv asupra tractului digestiv.

Frunzele de pătlagină conțin potasiu, magneziu, amar și taninuri, glicozidă aucubină, alcaloizi, vitamina C, caroten. Semințele conțin acid oleanolic, saponine și carbohidrați. Efectul de vindecare a rănilor de pătlagină este obținut datorită vitaminei U.

Pe lângă cele de mai sus, medicamentele pe bază de psyllium au un efect diuretic și hipotensiv. Sunt utilizate pentru ateroscleroză, hipertensiune arterială, boli ale sistemului respirator și ale tractului gastrointestinal (gastrită, ulcer, enterită).Alte recomandări

Tinctură de pătlagină

Un decoct special de pătlagină poate fi folosit pentru a trata tumorile canceroase. Iată cum să o faci:

prima cale . Luați un kilogram de frunze de pătlagină și un kilogram de miere. Tăiați și măcinați frunzele. Adăugați puțină apă și aduceți la fiert. După răcire, frunzele, fără a se strecura, se amestecă cu miere;

a doua cale . Clătiți frunzele, uscați și așezați în straturi într-o cratiță, separând fiecare strat cu zahăr. Se acoperă cratita și se pune într-un loc întunecat timp de 3 săptămâni.

Alte utilizări ale pătlaginei

Tinctura de frunze de pătlagină ajută la întărirea sistemului imunitar. După o lună de utilizare regulată, trebuie să faceți o pauză și să analizați reacția organismului. Cursul se poate repeta într-o lună.

Frunzele de pătlagină pot fi aplicate pe răni, abraziuni, vânătăi. Sucul său are efecte antiinflamatorii, antiseptice și liniștitoare.

Desigur, beneficiile pentru sănătate ale pătlaginei sunt enorme, dar nu sunt un panaceu. Luând-o ca medicament pentru orice boală, nu trebuie să uităm de eliminarea cauzei care a provocat-o.