Medicina NaturistaRecomandate

Patru Remedii Simple Pentru Durerile Provocate de Proteza Dentară

Element concret de recuperare a dinţilor pierduţi, proteza dentară oferă numeroase beneficii: un nou început, vizite mai puţine la medicul stomatolog, libertatea de a consuma orice, un stil de viaţă sănătos şi un zâmbet radiant.

Deşi este de mare ajutor atunci când dinţii slăbesc şi cad, proteza dentară, parţială sau completă, poate provoca dureri şi disconfort, în special la început.

Printre cele mai frecvente şi comune simptome care pot apărea în timpul purtării protezei, din cauza bacteriilor prezente în cavitatea bucală, din cauza igienei precare, a consumului de alimente dure, precum şi din cauza protezei de calitate slabă, se numără:

→ Durerile

→ Inflamaţia gingiilor

→ Aftele

→ Senzaţia de uscăciune bucală

Din fericire, disconfortul şi durerile produse în timpul purtării protezei dentare pot fi prevenite cu câteva remedii simple, la care se poate apela ori de câte ori este nevoie.

Sarea ajută în perioada de acomodare

Un remediu simplu şi la îndemână constă în sarea de bucătărie, care s-a dovedit un remediu eficient pentru ameliorarea durerilor din timpul perioadei de acomodare cu proteza dentară. Aceasta ajută la reducerea inflamaţiilor gingivale, inhibând dezvoltarea bacteriilor şi reducând sau prevenind riscul apariţiei de afte sau leziuni bucale.

♣ Se scoate proteza şi se masează uşor gingiile cu sare, timp de câteva secunde, după care se clăteşte cu apă caldă. Tratamentul se repetă zilnic, până la ameliorare.

Ceaiul negru previne dezvoltarea bacteriilor

Ceaiul negru este bogat în acid tanic, un astringent care contribuie la reducerea durerilor şi inflamaţiilor gingivale, cât şi la dezvoltarea bacteriilor.

Durerile Provocate de Proteza Dentara, Alungate Prin Remedii Naturale

♣ Se înmoaie un plic de ceai negru în apă fierbinte, timp de 5 minute, se scoate şi se lasă la răcit. Pliculeţul se aplică pe zona afectată, lăsându-se să acţioneze vreme de 10-15 minute, după care se clăteşte cu apă caldă. Tratamentul se repetă de 1-2 ori pe zi, pe o perioadă de câteva zile.

Turmericul reduce inflamaţia şi durerile

Pe lângă numeroasele sale proprietăţi benefice pentru sănătate, turmericul este un aliat de nădejde în lupta cu disconfortul cauzat de protezele dentare. Acesta are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante, care acţionează puternic asupra afecţiunilor specifice, reducând inflamaţia şi durerile gingiilor.

♣ Pentru combaterea durerilor provocate de proteza dentară, se amestecă un vârf de cuţit de pudră de turmeric cu puţină apă şi se amestecă foarte bine. Pasta obţinută se aplică pe gingiile dureroase, se lasă să acţioneze timp de 5 minute, apoi se masează uşor. După aceasta, se clăteşte cu apă caldă, repetând tratamentul cu turmeric zilnic, timp de o săptămână.

Aloe vera distruge bacteriile

Aloe vera are efect antimicrobian şi antiinflamator, ceea ce este de mare ajutor în distrugerea bacteriilor dăunătoare din cavitatea bucală. Cei care au o plantă aloe vera în casă, nu ar trebui să o evite. Ea se poate transforma cu succes într-un remediu natural pentru calmarea gingiilor inflamate şi reducerea durerilor.

♣ Se taie o frunză de aloe vera şi se extrage gelul, care se aplică pe zona afectată cu ajutorul unui disc de bumbac. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, după care se clăteşte cu apă rece. Timp de o oră nu se va consuma nimic. Tratamentul se repetă de 2-3 ori pe zi, până la dispariţia durerilor.