Medicina NaturistaRecomandate

Planta din care se face unul din cele mai bune sucuri naturale antiinflamatoare şi tonice pentru sănătate

Planta din care se face unul din cele mai bune sucuri naturale antiinflamatoare şi tonice pentru sănătate e la îndemâna oricui.

Apio sau tulpina de ţelină este o plantă bogată în sodiu bioactiv, conţine 95% şi are foarte puţine calorii. Sucul făcut din tulpina de ţelină, consumat pe stomacul gol, este considerat de specialişti unul din cele mai bune sucuri naturale antiinflamatoare şi tonice pentru sănătate.

Sucul din tulpina de ţelină se obţine la blender. Tulpinile de ţelină sunt spălate şi apoi băgate în blender, fără a adăuga nimic altceva, iar sucul obţinut se consumă ca atare.

Planta apio sau tulpina de ţelină are numeroase beneficii asupra organismului datorită conţinutului mare de vitamine: A, B1, B2, B6, B9, C, E şi K. De asemenea, conţine săruri de oligoelemente cofactor, precum şi mai mult de 60 de oligoelemente ce acţionează simbiotic pentru detoxifierea organismului.

Țelina de pețiol este bogată în calciu, vitamina K, fibre, magneziu și potasiu și are un rol important în stimularea circulației sangvine sau ca tonic intestinal.

Calmează bronșita, reglează tensiunea și stimulează glandele suprarenale, având totodată un efect depurativ. Conținutul caloric este scăzut (16 calorii/100g), apio putând fi consumat în timpul dietelor de slăbire.

Tulpina de ţelină (apio) conţine compuşi anticancerigeni şi ajută la eliminarea toxinelor din organism

Tulpina de ţelină mai conţine cumarină, un compus chimic natural regăsit în multe plante. În ciuda toxicității compusului, plantele care conțin cumarină au multe beneficii pentru sănătate.

Totodată, apio mai are 8 compuşi anticancerigeni, motiv pentru care ajută la prevenirea unor boli grave.

De asemenea, conţine potasiu, magneziu, zinc, fier, calciu, sulf, cupru, siliciu şi fosfor şi este un bun remediu pentru purificarea mucoasei intestinale. Are numeroase enzime şi coenzime, dar şi fibre şi uleiuri esenţiale şi poate normaliza producţia de acid clorhidric în stomac, prevenind astfel stagnarea alimentelor în stomac şi intrarea acestora în putrefacţie avansată.

Sucul din tulpina de ţelină este unul dintre cele mai eficiente alimente antiinflamatorii şi ajută la eliminarea toxinelor din organism, în special din ficat şi tractul intestinal.

Tulpinile de apio (ţelină) au o aromă bogată și pot fi consumate crude sau gătite, în tot soiul de preparate delicioase.

Tulpinile de apio mai bătrâne merg bine preparate ca supă cremă. Le poți face și piure sau le poți adăuga la compoziția sosului de paste. O salată de portocale, iaurt și apio este ideală pentru vară. Țelina de pețiol mai poate fi adăugată la creveți trași la tigaie cu ciuperci, în tocana de cartofi și în cea de carne de vită sau o poți mura.

Sursa: antena3