Post de o zi: biologul japonez Osumi a câștigat Premiul Nobel pentru această descoperire
Foamea pe termen scurt pentru organism este o modalitate de întinerire și curățare. Biologul japonez Yoshinori Osumi a primit Premiul Nobel pentru descoperirea mecanismului de lucru al celulelor în timpul postului.
În experimentele sale, biologul a observat că atunci când organismul nu primește aportul alimentar planificat, după scurt timp organismul pornește mecanismul de autofagie: începe să analizeze și să folosească părți inutile ale celulelor sale. Procesul era cunoscut înainte de munca lui Osumi, dar japonezii au fost primii care au observat legătura cu postul.
Strict vorbind, postul aici s-a dovedit a fi complet accidental. Cert este că mecanismul autofagiei este declanșat mai previzibil și funcționează mai intens atunci când organismul primește o anumită cantitate de stres. Din întâmplare, foamea a devenit un declanșator atât de stresant.
Întinerirea structurii celulare nu este un proces fără sfârșit. Când un anumit prag este depășit, efectul devine negativ. De aceea, Osumi a remarcat că, în cazul foametei, aceasta trebuie să fie de scurtă durată. Maxim o zi.
Comitetul Nobel a confirmat rezultatele cercetării japoneze. Postul controlat de o zi declanșează mecanismul de întinerire celulară și poate fi eficient ca componentă pentru a crește durata fazei active a vieții.
Ciclul o zi de foame nu este de 24 de ore din momentul ultimei mese, consumand in acelasi timp multa apa purificata.