Medicina NaturistaRecomandate

Prepararea uleiului de sunatoare pentru-arsuri , furuncule, eczeme, ulceratii, urticarii, taieturi, rani, reumatism, sciatica.

Prepararea uleiului de sunatoare pentru-arsuri , furuncule, eczeme, ulceratii, urticarii, taieturi, rani, reumatism, sciatica.

Uleiul de sunatoare preparat in casa isi mentine puterea curativa timp de doi ani si este utilizat in ingrijirea ranilor deschise, a ranirilor proaspete, hematoamelor, inflamatiile ganglionilor si a tenului aspru, in cazul durerilor de spate, lumbago, sciatica si reumatism.

Are efect calmant, antiinflamator, cicatrizant si are un rol important in combaterea senzatiilor de durere, usturime sau mancarime. Sugarii cu dureri de burta (colici) se linistesc daca burtica le este masata cu ulei de sunatoare.

Preparare ulei de sunatoare –

Planta cruda sau uscata se toaca marunt si se umple cu ea o sticla, in care se adauga apoi ulei de floarea-soarelui ( sau un ulei cat mai gras ). Sticla se pune langa o sursa de caldura sau la soare si se lasa la macerat. Amestecul este lăsat să macereze 10-14 zile. \

După trecerea termenului, uleiul si florile din sticlă se strecoara prin tifon. Sticla se umple din nou cu alte flori ,se toarnă deasupra uleiul obtinut prin strecurare şi procedeul se repetă de 3-5 ori. Preparatul este gata cand uleiul a capatat o culoare de roşu foarte intens.

Se scurge ultima oară, se filtrează prin tifon o dată sau de două ori ( trebuie să fie limpede, fara impuritati ) şi se păstrează la loc răcoros, în sticluţe de culoare închisă.