Medicina NaturistaRecomandate

Propolis cu lapte este o tinctură super vindecătoare pentru toate bolile. Unic și universal

Propolisul este un produs rezidual al albinelor. Insectele folosesc această substanță pentru acoperirea fisurilor, dezinfectarea fagurilor, izolarea și dezinfectarea obiectelor străine care au căzut în stup.  

Propolisul are o culoare maro închis până la galben, are un gust amar, se lipeste de dinți, provoacă senzație de arsură și ușoară amorțeală în gură. Punctul de topire al substanței este de 80-100 de grade, propolisul se dizolvă rapid în alcool, sub influența temperaturii se dizolvă în apă, ulei, lapte.  

Pentru a obține produsul, apicultorii îl răzuiesc de pe pereții stupilor și apoi îl topesc. O trăsătură caracteristică a propolisului – sub influența temperaturii ridicate, nu își pierde calitățile (chiar și după o oră de fierbere, își păstrează toate proprietățile benefice).  

Proprietăți utile ale propolisului  

Propolisul conține mai mult de 16 clase de substanțe organice, inclusiv cei mai importanți polifenoli ciclici cu greutate moleculară mică, alcooli, aldehide, aproape toate oligoelementele necesare unei persoane, vitamine, aminoacizi, flavonoide, enzime. Oamenii de știință au identificat peste 200 de compuși!   Tinctura de alcool de propolis – un remediu cu eficacitate dovedită în tratamentul bolilor de piele, ulcerelor, rănilor, inflamației în cavitatea bucală. Este utilizat pe scară largă în stomatologie, pediatrie, ginecologie, urologie, gastroenterologie, cardiologie și oncologie.  

Proprietățile benefice ale tincturii de propolis sunt îmbunătățite atunci când sunt amestecate cu lapte.   Datorită ușurinței de preparare și activității biologice ridicate a ingredientelor, care se completează reciproc într-un mod uimitor, tinctura de propolis cu lapte dă rezultate impresionante! Oprește dezvoltarea răcelilor, te pune rapid pe picioare dacp ai gripă, oprește procesul inflamator al oricărui organ intern.  

Propolis cu lapte  

Gripa, infecții respiratorii acute, bronșită, pneumonie, astm. La primul semn de răceală, beți 20 de picături de tinctură de propolis 10% dizolvată în 100 ml de lapte fierbinte înainte de culcare. Pentru copiii cu vârsta sub 6 ani, sunt suficiente 4 picături de tinctură, apoi doza poate fi crescută.

Se adaugă propolis zdrobit purificat la 300 ml de lapte, se fierbe la foc mic, se strecoară. Pentru tratamentul gripei, tusei, durerii în gât, luați 1 lingură la fiecare oră. Pentru a preveni răcelile și a întări imunitatea, beți 1 linguriță cu 15 minute înainte de mese timp de o săptămână.  

Boli ale vezicii biliare, pancreasului, rinichilor, vezicii urinare.

Dizolvați într-un pahar cu lapte fierbinte 40 de picături de tinctură de propolis. Luați la culcare timp de 5 zile.  

Gastrită.  

Se amestecă 100 ml tinctură de propolis 10% și 10 ml ulei de cătină. Luați 30 de picături la o cană de lapte cu o oră înainte de mese, de 3 ori pe zi timp de două săptămâni. Repetați cursul după o săptămână de pauză.

Ulcerul stomacului și al duodenului

Adăugați 60 de picături de tinctură de propolis 30% la 200 ml de lapte fierbinte. Împărțiți-vă în trei mese și beți pe tot parcursul zilei cu 30 de minute înainte de mese. Cursul tratamentului este de 3 săptămâni.  

Pancreatită  

Se dizolvă 0,5 lingurițe în 100 ml de lapte fierbinte. 10% tinctură de propolis. Se bea pe stomacul gol dimineața și înainte de culcare.

Prostatita și alte boli ale sistemului genito-urinar la bărbați

Adăugați 20 de picături de tinctură de propolis 10% la 50 ml de lapte fierbinte. Luați de 3 ori pe zi. De asemenea, este util să păstrați o mică bucată de propolis sub limbă în timpul zilei până când este complet dizolvată.  

Bolile cronice ale sistemului reproductiv masculin vor fi vindecate de lapte cu propolis natural. Se adaugă 30 g de propolis la 1 litru de lapte fierbinte, se amestecă, se lasă să se răcească sub capac. Se strecoară produsul. Este necesar să îl luați de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de mese.    

Boli în articulații, artrită, reumatism, gută  

Se dizolvă 1 linguriță în 100 ml de lapte fierbinte, 10% tinctură de propolis. Bea remediul de 3 ori pe zi.

Măcinați 80 g de propolis natural și turnați 800 ml de lapte. Aduceți la fierbere la foc mic, desprindeți cu grijă folia de ceară. Se răcește produsul, se strecoară. Luați 100 ml de 3 ori pe zi și folosiți folia de ceară îndepărtată ca o compresă pe articulațiile inflamate.  

Menstruație dureroasă, inflamație a sistemului reproductiv feminin  

Se dizolvă 15 picături de tinctură de alcool 10% în 100 ml de lapte fierbinte. Luați pentru a calma durerea în timpul zilei și noaptea.  

Atenţie! Înainte de a începe tratamentul cu propolis și produse apicole, asigurați-vă că dvs. și copiii dvs. nu sunteți alergici la aceste produse.

Sursa: sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *