Medicina NaturistaRecomandate

Propolisul este singurul produs care ucide virusi, ciuperci si bacterii.

Atunci când enzimele digestive ale albinelor și substanțele rășinoase ale plantelor sunt amestecate, se formează o substanță lipicioasă cu o formulă unică – propolis . Albinele au nevoie de propolis pentru a proteja și dezinfecta fagurii și stupii, iar oamenii au nevoie de el pentru tratament.proprietățile benefice ale propolisuluiÎn ciuda faptului că propolisul este cunoscut încă de la începutul timpurilor, medicina modernă continuă să-și descopere din ce în ce mai multe proprietăți.

Și puteți folosi acest produs într-o varietate de moduri: pur și simplu mestecând, adăugând în lapte (vindecă perfect tusea) sau sub formă de tinctură extern și intern.

.Proprietățile medicinale ale tincturii de propolis

Atunci când este luată intern , tinctura de propolis întărește sistemul imunitar, ameliorează inflamația și acționează ca un antioxidant. Spectrul de acțiune pentru uz extern este și mai larg: dezinfectează și vindecă rănile, regenerează pielea, anesteziază și ucide ciuperca.proprietățile benefice ale propolisului.

Medicii prescriu medicamentul pentru o varietate de afecțiuni și boli: pentru tratamentul amigdalitei, faringitei, sinuzitei, otitei medii, traheitei, bronșitei, pneumoniei, pentru eliminarea infecțiilor virale (gripa, herpes), pentru toate patologiile dentare, în ginecologie pentru colul uterin. eroziune, și chiar pentru tratamentul bolilor gastrice.

Cel mai des folosită  tinctură de propolis 10% . Cel mai convenabil este să cumpărați medicamentul de la o farmacie (costă putin, iar un flacon de 25 ml va dura mult timp), dar îl puteți găti singur.

CUM SĂ UTILIZAȚI TINCTURA DE PROPOLIS

1. Pentru faringita si amigdalita, se face gargara cu o tinctura diluata cu ser fiziologic in proportie de 1:10.

2. Cu aceeași concentrație, trebuie să pregătiți o soluție pentru clătirea gurii cu boli dentare.

3. Pentru sinuzita : instilarea si clatirea nasului cu tinctura de propolis diluata in proportia indicata mai sus.

4. Pentru otită, puneți în ureche un tampon de vată înmuiat în preparat. Dacă efectuați procedura pe un copil, tinctura trebuie diluată cu apă fiartă caldă într-un raport de 1: 1. De asemenea, adulții pot instila 2 picături dintr-o tinctură cu concentrație de 5% în fiecare ureche până la recuperarea completă.

5. Inhalatiile cu tinctura de propolis (calculata ca 1 picatura de tinctura la 5 ml de ser fiziologic) se folosesc pentru afectiunile respiratorii. Lichidul preparat trebuie turnat în inhalator.

6. Ca tonic general: se dizolvă 15-20 de picături de tinctură într-o lingură de lapte sau apă și se bea cu 30 de minute înainte de masă.

7. Pentru tratamentul bolilor gastrice, se diluează 15-20 de picături de tinctură în 100 ml apă caldă și se beau cu 30 de minute înainte de masă.

8. Leziunile cutanate, rănile, erupțiile herpetice, infecțiile fungice ale picioarelor și unghiilor, mătreața se tratează nediluat cu pansamente, loțiuni sau lubrifiant.

Cu tot efectul pozitiv al propolisului asupra corpului uman, ar trebui să consultați un medic pentru a face un diagnostic precis și pentru a prescrie tratament!

Propolisul este contraindicat  persoanelor alergice la produsele apicole. Pentru copii, femei însărcinate și șoferi, utilizarea unui medicament pe bază de alcool în interior este, de asemenea, contraindicată (poate fi utilizat doar extern). Datorită riscului ridicat de reacții alergice, bebelușilor sub 3 ani nu li se recomandă, în general, să fie tratați cu medicamente pe bază de propolis.

Acesta prezinta urmatoarele proprietati:

• antibacteriene;

• antifungice;

• antivirale;

• antiprotozoale (combate parazitii, cum ar fi giardia);

• antiinflamatoare;

• antioxidante.

Unele dintre substantele prezente in propolis pot chiar sa aduca beneficii in caz de cancer.

In general, propolisul este considerat un tratament natural pentru urmatoarele afectiuni:

• acnee;

• infectii bacteriene;

• ulcer aftos;

• rani sau arsuri;

• gripa si raceala;

• giardioza;

• herpes;

• inflamatii;

• ulcer peptic;

• deficit imunitar.

Propolisul conține antibiotice vegetale și multe elemente chimice de care organismul uman are nevoie pentru a se menține sănătos: flavonoide, glucide, vitamine (A, C, E, PP şi componente ale complexului B), oligoelemente (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, aluminiu, zinc, fier, crom, mangan, cupru etc.), aminoacizi, polen, ceară, răşini şi balsamuri, uleiuri volatile.