Medicina NaturistaRecomandate

Remedii – minune pentru tratarea stărilor de NERVOZITATE

În prezent, nervozitatea, dificultățile de concentrare și dereglările de somn sunt ceva cât se poate de obișnuit.

Întrucât provin din factorii externi, stările de nervozitate sunt experimentate de fiecare dintre noi. Ele produc stări de anxietate, stres, neliniște și insomnie.

Viața trepidantă, stresul, zgomotul, mediul ambient dăunător, dar și conflictele psiho-sociale determină o nervozitate trecătoare, fie de durată mai lungă, fie de durată mai scurtă.

Pentru tratarea naturistă a nervozității, se recomandă o veche rețetă farmaceutică, readusă de curând la lumină în Occident și care face adevărate minuni în clinicile și sanatoriile naturiste din Germania și Franța.

Elixir pentru inimă și sistemul nervos

Se umple pe jumătate un borcan cu pulbere (obținută prin măcinarea cu râșnița electrică de cafea) de flori și frunze de păducel (Crataegus sp.).

Se completează volumul rămas cu alcool alimentar de 70 de grade. Se închide borcanul ermetic și se lasă conținutul să se macereze 8 zile, după care se filtrează.

Tinctura rezultată se trage separat într-o sticlă închisă la culoare.

La jumătate de litru de tinctură de păducel astfel obținută se adaugă 1 linguriță (aproximativ 7 g) de camfor, care se va dizolva prin agitare.

Este un remediu extraordinar mai ales pentru firile agitate, cu tendință spre irascibilitate, nervozitate sau anxietate. Este bun și contra palpitațiilor cardiace, hipertensiunii.

  • Se ia câte 1 linguriță (diluată în puțină apă)  de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, la orele 8, 12, 18 și 22. Se face o cură de 3 luni, cu 3 săptămâni de pauză, după care se reia de câte ori este nevoie.

Miere de dovlecel, împotriva stărilor de nervozitate

Într-un recipient de sticlă de culoare închisă se adaugă 150 g de seminţe de dovlecel. Peste ele se toarnă o jumătate de litru de vodcă.

Recipientul se închide ermetic şi se lasă conținutul la macerat timp de 21 de zile, agitând sticla zilnic.

După această perioadă de timp se adaugă 80 g de miere. Flaconul se agită bine şi se mai lasă la macerat încă 7 zile. Se filtrează preparatul printr-un tifon pus în mai multe straturi.

  • Se administrează câte 10 ml de preparat, seara, înainte de culcare. Durata tratamentului este de 2-3 luni. Pentru un efect maxim, tratamentul se ţine de 2 ori pe an.