Medicina Naturista

Rețeta cu roșii marinate cu ardei gras și ardei iute, gustoasă, ușoară și potrivită pentru iarnă

Vă vom prezenta astăzi o rețetă de roșii marinate cu ardei gras și ardei iute, complet ușoară, sănătoasă și are o aromă incredibilă.Aceste delicioase rosii murate cu ardei gras și ardei iute au un gust dulce-acrișor.Acest preparat este indispensabil în meniul de iarnă, când au rămas atât de puține legume din care să poți face o salată.

  • Pentru a prepara această rețetă absolut gustoasă este nevoie de următoarele ingredente:
  • 4 kilograme de roșii de mărime medie;
  • 2 ardei grași de orice culoare, fără sâmburi și tocați bucățele;
  • 3 ardei iuți;
  • 1 capățână de usturoi;
  • 1 legătură de mărar proaspăt;
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt;
  • 1/2 cană ulei de măsline;
  • 1/2 cană oțet alb;
  • 100 grame zahăr granulat;
  • 50 grame sare neiodată.

După ce am pregătit toate ingredientele de mai sus, vom începe să preparăm rețeta.Se toacă ardeii grași, ardeii iuți, cățeii de usturoi și legăturile de pătrunjel și mărar, de preferat cu un robot de bucătărie pentru a ușura munca, dar dacă nu aveți, se pot toca și mărunt cu cuțitul.După ce le-am tocat, se adaugă toate acestea într-un vas și se amestecă bine.Peste amestec se pune oțetul, uleiul de măsline, zahărul și sarea și se amestecă bine.Apoi trecem la tocatul roșiilor.Dacă aveți roșii cherry, le puteți toca în jumătăți.Iar dacă aveți roșii de casă, mai mări, se taie cubulețe și se pun în borcan.Alegeți un borcan de sticlă mare, cât să vă încapă toate roșiile.Peste roșii se toarnă amestecul format și se amestecă bine astfel încât să fie distribuit uniform printre roșii.Se închide bine borcanul și se dă la frigider cu susul în jos timp de 12 ore.

Apropo, pentru ca roșiile murate să fie strălucitoare și frumoase pentru iarnă, puteți pune roșii de diferite culori într-un borcan. Ceea ce va îmbunătăți foarte mult aspectul. Deci, treceți la gătit.Aceste roșii pot fi servite cu orice fel de mâncare. Sunt deosebit de bune cu carne și cartofi sau tocănițe.Vor fi potrivite și pentru masa de sărbători.Vara spre toamnă, este sezonul pentru conservarea roșiilor. Există pe piață roșii la un preț rezonabil. Ardeiul gras dă o aromă deosebită, iar marinada – un gust plăcut dulceag.Iarna, toate tipurile de legume conservate de casă sunt foarte populare. În funcție de sezon, multe gospodine recoltează legume pentru viitor.Castraveții și roșiile crocante de casă sunt deosebit de gustoase și rămân în topul preferințelor.