Medicina NaturistaRecomandate

Rețetă uimitoare de alifie de sunătoare făcută acasă, un remediu puternic pentru o varietate de afecțiuni!

Sunătoarea este o plantă medicinală complexă, recunoscută atât în domeniul industrial, cât și în uzul casnic, mai ales în prepararea ceaiurilor. Unguentul de sunătoare a fost menționat încă din vechile manuscrise ale lui Galenus, considerat unul dintre părinții farmaciei, care sunt păstrate în arhivele Vaticanului. Această plantă medicinală este cunoscută pentru utilizarea sa într-o varietate largă de afecțiuni. Hipericina, un compus de culoare roșu-brună, reprezintă principiul activ cel mai important al sunătoarei și poate fi ușor observată în alifia preparată din această plantă.

Pentru a pregăti unguentul de sunătoare, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 lingurițe de pulbere de sunătoare
  • un pachet de 250g de unt clarifiat sau untură nesărată

Iată cum se prepară alifia de sunătoare:

  1. Spălați bine florile de sunătoare și apoi așezați-le pe o hârtie într-un loc bine aerisit și lipsit de praf pentru a se usca.
  2. După ce florile de sunătoare sunt complet uscate, mărunțiți-le într-o piuă sau cu o râșniță electrică de cafea.

Pentru a pregăti alifia, adăugați patru linguri de sunătoare mărunțită într-un vas și turnați deasupra untul clarifiat încins (cantitatea obținută dintr-un pachet). Amestecați bine și lăsați compoziția să se răcească. Apoi, puneți vasul la frigider timp de 7-8 ore.

După această perioadă, încălziți ușor vasul cu amestecul pentru a-l readuce la consistența lichidă. Filtrează întreaga compoziție prin tifon, astfel obținând un unguent cu tentă roșiatică. Acesta trebuie păstrat în recipiente mici acoperite cu capac în frigider. Pentru a amplifica efectul calmant, puteți adăuga 8-9 picături de ulei esențial de mentă și amestecați bine, deoarece uleiul de mentă este volatil.

Mod de administrare: Aplicați unguentul într-un strat subțire de 2-3 ori pe zi, direct pe zonele afectate.

În timp ce alte plante pot avea doar efecte vindecătoare asupra pielii, sunătoarea joacă un rol important în combaterea senzațiilor de durere, usturime sau mâncărime. Aceasta este o plantă cu efect calmant excelent, extrem de utilă în ameliorarea suferințelor și în vindecarea arsurilor minore și moderate (inclusiv arsurile solare), a alergiilor și a altor afecțiuni dermatologice însoțite de mâncărime intensă și usturime.

Proprietățile unguentului de sunătoare includ acțiunea antibacteriană, antivirală, antifungică, antinevralgică și cicatrizantă. Se recomandă utilizarea acestuia în următoarele afecțiuni: arsuri solare, arsuri minore sau moderate, înțepături, escare, alergii ale pielii (mâncărime, usturime), ulcer varicos, hemoroizi, abcese, zona zoster, gută, sciatică, lumbago (dureri de spate), nevralgii și reumatism.

De asemenea, unguentul de sunătoare poate fi utilizat în domeniul cosmetic pentru tenul uscat și sensibil, tenul cu riduri, având acțiune tonifiantă asupra pielii. Pentru a testa reacția pielii la alifia de sunătoare, aplicați-o mai întâi pe o mică porțiune de piele.

Sper că această redactare se potrivește cerințelor dvs.!