Medicina NaturistaRecomandate

Rețeta unei călugărițe vindecătoare – „Vinul inimii” pentru insuficiență cardiacă, circulație deficitară, dureri provocate de stres, dureri de natură nervoasă și senzație de slăbiciune

Cine cunoaște secretul plantelor nu se îmbolnăvește de inimă – acest lucru se știa încă de demult… În cartea „Cauzele și tratarea bolilor” celebra călugăriță și vindecătoare Hildegard van Binden amintește de „cura principală pentru inimă”, pe care o consideră indicată în orice afecțiune cardiacă ca un substrat organic, cu precizarea că aceasta se poate ține o dată sau de două ori pe an.

Printre altele, din această cură face parte și următoarea rețetă: vin de pătrunjel cu miere și oțet de vin. „Cine are dureri în coaste, inimă sau splină, să fiarbă ceva pătrunjel în vin împreună cu ceva oțet de vin și miere de albine, să strecoare totul, să bea asta des și va fi vindecat” – scrie Hildegard.

Ingrediente, mod de preparare și de administrare

Pentru această rețetă este nevoie de 10 frunze de pătrunjel, 2 linguri de oțet de vin, 1 litru de vin roșu de calitate superioară, 150 grame de miere de albine (preferabil mierea de pădure).

Pentru diabetici, se recomandă doar 80 de grame de miere.

Frunzele de pătrunjel și oțetul se pun în vinul roșu și se aduce totul până la punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă mierea și se amestecă. Vinul se curăță de spumă, se strecoară și se transferă în sticle curate și sterilizate cu alcool. Se păstrează la rece.

Pentru un vin medicinal mai concentrat, la fiert se poate adăuga și o rădăcină de pătrunjel. Astfel preparat, va avea un efect mai puternic de eliminare a apei din țesuturi. Suplimentar, acest vin se poate îmbogăți și cu 25-30 picături de tinctură de păducel pentru o irigare mai intensă cu sânge a miocardului și pentru o tonifiere a inimii.

Vinul se scoate din timp de la frigider pentru a nu fi prea rece când se consumă. Se recomandă câte un păhărel de 20 ml, după masă. Administrat din timp, acest remediu poate preveni apariția diferitelor tipuri de boli de inimă iar dacă acestea se află în stadiul incipient, asigură o vindecare completă.

Indicații terapeutice

  • Insuficiență cardiacă, stop cardiac
  • Circulație deficitară la nivelul inimii
  • Senzația de slăbiciune
  • Dureri de inimă provocate de stres, dureri de natură nervoasă
  • Staze venoase cu edeme la picioare și în plămâni