Medicina NaturistaRecomandate

Sănătatea noastră a colonului: 5 ierburi puternice pentru a elimina toate problemele

Dacă doriți să vă îmbunătățiți calitatea vieții, atunci aceste rețete merită încercate!

Funcția slabă a colonului este, fără îndoială, o sursă majoră de acumulare de toxine și un risc crescut de boli grave.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți semnificativ calitatea vieții, atunci merită să aveți grijă de colon în mod regulat.

Pentru a face acest lucru, există o serie de ierburi care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății colonului.

1. Seminte de fenicul

Sunt foarte recomandate pentru corectarea problemelor la nivelul colonului. Le puteți folosi sub formă de ceai și, de asemenea, le puteți adăuga la salate.Alte recomandări

Bunul pentru colon este că aceste semințe sunt încărcate cu antioxidanți care reduc inflamația. De asemenea, ne ajută să absorbim nutrienții și astfel îmbunătățim digestia. Ca urmare, vom preveni apariția atât a constipației, cât și a diareei, deoarece acestea asigură un echilibru excelent în intestine.

Puteți bea două căni de ceai din semințe de fenicul zilnic, la micul dejun și după-amiaza. Trebuie doar să puneți ½ linguriță din aceste semințe într-o cană de apă clocotită și să lăsați să stea timp de 15 minute. Rezultatul va fi fantastic.

2. Mentă

Infuzia de mentă este potrivită pentru administrare de două ori pe zi după mese. Această plantă medicinală aparține familiei de plante carminative, antispastice, relaxante și calmante.

Drept urmare, va avea grijă de sistemul nostru digestiv și va reduce inflamația. Acest ceai acționează și ca un sedativ puternic, ameliorând durerea și ameliorând orice iritație.

Pentru a-l pregăti, ai nevoie doar de 1 linguriță de mentă uscată pe pahar de apă clocotită. Este important să nu adăugați zahăr, preferați mierea.

3. Seminte de schinduf

Este un remediu foarte potrivit pentru tratarea intestinelor și a întregului sistem digestiv. Proprietățile lor variază de la capacitatea de a regla constipația, de a reduce durerea, inflamația, anxietatea, de a îmbunătăți digestia… și de ochi, fapt de reținut: este bogat în vitamine B.

Este indicat să le luați o dată pe zi cu micul dejun. Se toarnă doar o linguriță din aceste semințe cu apă caldă și se lasă să se infuzeze. Mănâncă semințe și bea apă. Pe baza acestei infuzii puteți face un smoothie adăugând legume sau fructe, precum și semințe, nuci și fructe uscate.

4. Cimbru

Ceaiul de cimbru este un mare aliat al colonului. Secretul său este că curăță, elimină bacteriile dăunătoare, toxinele și, de asemenea, reduce inflamația.

Ai nevoie doar de 1 linguriță de plantă uscată per cană de apă clocotită. Se lasa sa se infuzeze, se strecoara si se adauga o lingura de miere.

5. Înțelept

Ne ajută să eliminăm toxinele, grăsimile, să slăbim și să reglam sistemul digestiv. Luarea a două căni de ceai pe zi poate ajuta la reducerea problemelor intestinale. Și, de asemenea, datorită proprietăților sale calmante, se va relaxa, vă va permite să dormiți mai bine și să normalizați echilibrul hormonal.

Acest tratament naturist trebuie insotit de o alimentatie corespunzatoare si activitate fizica.