Medicina NaturistaRecomandate

Sarea caldă, remediul eficient al bunicii pentru a calma durerile de gât, bronsita,inflamația

Sarea caldă, remediul eficient al bunicii pentru a calma durerile de gât, bronsita,inflamația

O tulburare foarte frecventă în populația generală, chiar și la persoanele relativ tinere, este durerea de gât.

Aceste afecțiuni foarte frecvente sunt cauzate de inflamația sau contractura vertebrelor, nervilor sau mușchilor gâtului, cunoscute din punct de vedere tehnic sub numele de coloana cervicală.

În timpul sezonului mai rece, această tulburare tinde să se manifeste mai ușor și mai frecvent.

Cu toate acestea, există un sistem foarte eficient, complet natural.

Pentru a ameliora gâtul înțepenit, durerile de dinți, răceala și chiar bronșita, merită să curățați vechiul remediu al bunicii, care constă în folosirea sării fierbinți. Deoarece acesta nu este un ingredient sintetic, cel mai bine este să vă concentrați pe calitate.

Se sugerează folosirea sare de mare integrală sau sare de Himalaya, o varietate cu conținut ridicat de vitamine care aduce efecte benefice organismului.

Pentru a pregăti , luați o doză adecvată de sare și încălziți-o într-o cratiță (sau la cuptorul cu microunde).Odata scos de pe foc, este momentul sa turnam sarea intr-un pliculet, de preferat din fibre precum lana, canepa, bumbac sau in.
 În acest moment, așezați folia peste zona de tratat și țineți-o câteva minute până când simțiți căldura.

Pentru a spori efectul învelișului, puteti să adăugați și săruri balsamice și parfumate. Lavanda, de exemplu, este excelentă pentru regiunea cervicală. Păducelul este excelent pentru durerile de cap, în timp ce cimbrul, eucaliptul și menta sunt indicate pentru boli respiratorii precum bronșita și catarul.

Sarea fierbinte este unul dintre acele remedii naturale, „de modă veche”, care poate fi de mare ajutor în cazuri precum cele descrise. Cu toate acestea, vă reamintim că sfaturile date în acest articol sunt de natură generică și au scop informativ.

În orice caz, așadar, ele nu înlocuiesc sfatul medicului, care trebuie consultat întotdeauna în cazul persistenței sau agravării simptomelor.