Recomandate

Secretul puterii vindecătoare a pătrunjelului și usturoiului! Vitamine pentru o imunitate de fier!

Descoperă remediul revigorant pe bază de pătrunjel și usturoi, o adevărată bombă de vitamine pentru întărirea imunității! Această rețetă simplă și eficientă te va ajuta să profiți din plin de beneficiile acestor două ingrediente minunate.

Sosul din pătrunjel și usturoi este un veritabil concentrat de vitamine și nutrienți esențiali. Pătrunjelul este o sursă bogată de vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina A, vitamina K, vitamina E și minerale precum potasiul, calciul, fosforul, magneziul și fierul. Usturoiul, pe de altă parte, este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antioxidante puternice.

Iată cum poți prepara acest sos vindecător:

Ingrediente:

  • 2 legături de pătrunjel,
  • 8 căței de usturoi,
  • 140 ml ulei de măsline,
  • jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

  1. Folosește doar frunzele de pătrunjel, fără tijă, și toacă-le fin sau utilizează un robot de bucătărie.
  2. Pisează sau toacă mărunt cățeii de usturoi și amestecă-i cu pătrunjelul.
  3. Adaugă uleiul și sare și amestecă bine ingredientele.

Transferă amestecul de pătrunjel și usturoi într-un borcan și adaugă uleiul deasupra. Închide borcanul ermetic și păstrează-l în frigider timp de 2-3 săptămâni.

Beneficiile pătrunjelului sunt remarcabile. Conținutul său bogat de vitamine A și C conferă un efect antioxidant puternic, detoxifiază organismul, are proprietăți antialergice, antitumorale și tonifiante pentru ficat. Pătrunjelul stimulează activitatea vezicii biliare, fluidizează secrețiile, calmează mușchii netezi ai intestinelor, stomacului și bronhiilor, întărește sistemul imunitar și regenerează peretele vascular. De asemenea, pătrunjelul are efecte afrodisiace, menține elasticitatea vaselor de sânge și ajută la buna funcționare a sistemului genital.

Pătrunjelul nu doar inhibă procesele inflamatorii, ci are și proprietăți antirahitice, antiscorbutice, vermifuge și diuretice. De asemenea, acesta neutralizează efectele intoxicațiilor cu tutun, alcool sau alimente procesate și conține uleiuri volatile cu efect antitumoral.

Consumat crud sau sub formă de infuzii și decocturi, pătrunjelul este eficient în tratarea edemelor, infecțiilor, asteniei, tulburărilor de circulație, hipertensiunii arteriale, bolilor reumatice, anorexiei, meteorismului, colicilor abdominale, astmului bronșic, amenoreei și ajută la combaterea halenei (respirația urât mirositoare).

Pătrunjelul conține mai mult fier decât spanacul și mai mult fluor decât orice alt aliment, contribuind astfel la menținerea unei danturi și a unei oase puternice.

Cu un conținut ridicat de proteine, o legătură de pătrunjel oferă mai multe proteine decât 2 ouă, fiind un aliat de încredere în curele de slăbire datorită efectului său de reducere a apetitului.

Frunzele și tulpinile de pătrunjel ajută la neutralizarea și eliminarea toxinelor din organism și sunt eficiente în tratarea afecțiunilor hepatice, inclusiv cirozei sau hepatitelor, datorită proprietăților sale antimicrobiene și antivirale.

În plus, datorită capacității sale antioxidante excelente, consumul zilnic de suc de pătrunjel de trei ori pe zi, câte 20 ml împreună cu alte sucuri naturale, contribuie semnificativ la vindecarea cancerului. Sucul proaspăt de pătrunjel poate fi consumat în timpul tratamentului cu citostatice, ajutând la reducerea efectelor adverse ale medicamentelor și la distrugerea celulelor canceroase.

Pătrunjelul este, de asemenea, un ingredient natural de neprețuit în îngrijirea pielii. Sucul de pătrunjel poate fi folosit pentru a crea o mască facială revitalizantă care regenerează, revigorează și conferă strălucire tenului. Aceasta ajută, de asemenea, la eliminarea punctelor negre și a petelor cauzate de înaintarea în vârstă.

Citeste si: Băutura-medicament făcută în casă care detoxifică arterele, ficatul și oferă protecție împotriva bolilor grave