Medicina NaturistaRecomandate

Semințele de coriandru sunt benefice pentru hormoni cunoscuți sub numele de T3 și T4 – efectele se văd după doar 8 zile. Mod de preparare

Semințele de coriandru sunt benefice pentru hormoni cunoscuți sub numele de T3 și T4 – efectele se văd după doar 8 zile!

Organismul unora dintre noi pur si simplu nu functioneaza asa cum ar trebui. Multe probleme pot aparea din cauza glandei tiroide.

Atunci cand nu functioneaza corect, provoaca un dezechilibru in corp, iar acest lucru afecteaza functia altor organe.

Unde este localizata glanda tiroida si care este rolul sau?
Glanda tiroida se afla in gat. Este o glanda mica ce face parte din sistemul endocrin. Rolul sau principal este de a secreta hormoni. Acestia ajuta corpul sa mentina temperatura si echilibrul metabolismului.

Cand glanda tiroida nu functioneaza corect, intregul organism are de suferit. Prin urmare, este crucial sa ne asiguram ca aceasta glanda functioneaza cum trebuie.

Tiroida în sine afectează multe procese metabolice din organism. Produce triodotironină și tiroxină — hormoni cunoscuți sub numele de T3 și T4. Deficitul sau supra-excedentul lor și cauzează probleme de sănătate.

Deficitul de vitamina B12, consumul excesiv de iod sau alti hormoni sintetici pot afecta functia glandei tiroide.

Boli asociate glandei tiroide
Există două tipuri de afecțiuni cu care se poate confrunta o persoană care are probleme cu tiroida. Fiecare dintre ele prezintă anumite simptome.

Hipertiroidismul se caracterizeaza printr-o productie crescuta de hormoni. Simptomele sale includ schimbari bruste de dispozitie, nervozitate, scadere in greutate si aritmii.

In schimb, deficitul hormonal poate duce la hipotiroidism. Aceasta afectiune se manifesta prin cresterea in greutate, depresie, dureri articulare, sensibilitate la temperaturi ridicate sau scazute, dureri in gat, colesterol ridicat, piele uscata si chiar probleme de vedere.

Pentru a elimina aceste simptome, incearca aceasta reteta cu seminte de coriandru.

Ai nevoie de:
– 1 lingurita seminte de coriandru,
– 250 ml apa plata,
– miere (dupa gust).

Mod de preparare:
Fierbe apa intr-un vas, adauga semintele de coriandru si acopera cu un capac. Fierbe semintele de coriandru timp de cel putin 15-20 de minute. Opreste focul si scurge apa. Daca doresti, poti adauga miere de albine.

Consuma semintele de coriandru zilnic, pe stomacul gol. Rezultatele ar trebui sa apara dupa aproximativ 8 zile. Multa sanatate!