Medicina NaturistaRecomandate

Sirop de ceapă cu miere: un remediu casnic eficient pentru tuse

Când se lovește gripa, apelăm rapid la medicamente, suplimente și siropuri, dar uităm că putem găsi un ajutor neprețuit și în remediile naturiste. În alimente găsim toate ingredientele care stau la baza medicamentelor pe care le luăm. De exemplu, în miere și ceapă găsim tot ce avem nevoie pentru a ne alina de tuse.

Iata care sunt pasii de urmat pentru prepararea unui sirop natural care sa fie luat la nevoie sau ca masura preventiva.

Tusea este o formă de apărare a organismului care folosește acest mecanism pentru a încerca să expulzeze prezența străină care îngreunează respirația – cum ar fi viruși, bacterii, alergeni sau corpuri solide precum o bucată de pâine. Chiar și catarul care însoțește adesea tusea este produs de organism ca apărare, deoarece captează substanțele străine și ajută la expulzarea acestora.

Mierea și ceapa sunt două alimente valoroase pentru bunăstarea organismului uman: conțin ingrediente care pot rezolva multe afecțiuni neplăcute, inclusiv tusea. Mierea are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii și este capabilă să reducă iritarea tractului respirator care apare în timpul tusei și ajută la expulzarea flegmei.

Ceapa are proprietăți antiinflamatorii și antivirale: este folosită încă din antichitate pentru a trata disconfortul legat de tractul respirator, datorită conținutului său de compuși pe bază de sulf.

Cu aceste două ingrediente, poți prepara un sirop natural excelent: ai nevoie de o ceapă, 400 ml apă, sucul de la o lămâie și o lingură de miere. Curățați ceapa și tăiați-o în bucăți mici sau mari, după preferințe.

Se pune ceapa în apă clocotită și se fierbe timp de 15 minute. Lasam la rece 5 minute, apoi adaugam lamaia si mierea.

Turnați siropul într-un borcan și luați-l în fiecare zi de 2-3 ori: este indicat pentru a calma tusea sau pentru a preveni cele mai frecvente boli de sezon. Ca întotdeauna, vă reamintim că informațiile conținute în acest articol nu pot înlocui în niciun caz sfaturile unui specialist.

În caz de complicații, îndoieli sau probleme, este întotdeauna o idee bună să consultați un medic.