Suc virucid de soc. Proprietățile vindecătoare
Proprietăți vindecătoare ale fructelor de soc
- diaforetic, diuretic, laxativ
- împreună cu transpirația, îndepărtați produsele metabolice dăunătoare și toxinele, ceea ce se dovedește a fi util în reumatism, boli infecțioase și ale pielii
- ele acționează ca un analgezic prin întârzierea reacției analgezice în durerea sensibilă
- inhibă răspândirea bolilor virale, dacă oferim extract de soc la primele simptome și facem ciclic
- fructele de soc sunt, de asemenea, bogate în polifenoli.
Datorită proprietăților de mai sus, toate preparatele de fructe de soc sunt utilizate ca un ajutor pentru ameliorarea durerii, de exemplu în sciatică, ca agent detoxifiant, ajutând la îndepărtarea produselor metabolice dăunătoare în reumatism, boli infecțioase, boli ale pielii și în caz de dureri sensibile. Sucul de soc poate fi băut și în timpul primelor simptome de stare de rău (infecție iminentă), deoarece compușii găsiți în fruct nu permit virusului să pătrundă în pereții celulari. Într-o astfel de situație, ar trebui să beți sucul la fiecare 2 ore pentru a furniza în mod constant compuși medicinali care nu se acumulează în organism, așa cum este cazul medicamentelor sintetice. Bea 30 ml de suc.
Dr. Różański menționează să nu se folosească resturile de fructe, deoarece semințele conținute în fruct, atunci când intră în stomac, emit acid cianhidric dăunător sub influența enzimelor.
Suc de soc, patlagină, balsam de lămâie, maghiran
- Rupeți fructele de soc cu degetele sau tăiați blaturile fructelor cu foarfeca.
- Puneți fructele în oală, turnați apă clocotită peste fructe – veți face un decoct puternic. Adăugați zahăr (de preferință brun) pentru o dulceață ușoară. Puteți sări peste zahăr, să adăugați suc de lămâie sau acid citric.
- Când toate fructele sunt în suc și temperatura este în jur de 70 de grade C, puneți capacul pe oală. În acest moment, setați aragazul cu inducție (de asemenea electric) la nivelul 1 și temporizatorul timp de 20-30 de minute. Verificați cu un termometru dacă temperatura nu a crescut prea mult. Nu ar trebui să fiarbă. Se lasă câteva ore, se filtrează, se reîncălzește la 80 de grade C, se toarnă în borcane, se răsucește – se aplică pasteurizare uscată, adică se pune o pătură pe borcane.
De asemenea, vă puteți îmbogăți sucul cu alte plante utile în răceli:
- Puneți alte plante virucide tăiate în masa de suc de fructe – patlagină, balsam de lămâie, maghiran. Feliați-l mărunt și puneți-l în oală, acoperiți. Merită să vă îmbogățiți sucurile cu alte plante, astfel încât setul de compuși să fie bogat. Balsamul de lămâie, patlagina, vor ajuta la combaterea virușilor. Se adaugă 0,5% acid citric sau succinic pentru a stabiliza compușii. Proporția de ierburi suplimentare – 1-2 linguri pe 200 ml de suc. Pentru a fi mai ușor, mai întâi puteți strecura fructele, apoi adăugați ierburile tocate în suc în sine.
- După câteva ore (o las peste noapte), strecurați și stoarceți bine prin tifon.
- Turnați sucul în borcanele opărite, ștergeți marginile borcanelor, răsuciți capacul uscat, curat și opărit.
- Puneți în borcane pentru pasteurizare – borcane mici (până la 150 ml) timp de 10 minute, borcane mai mari (până la 300 ml) timp de 15 minute. Dacă turnați suc fierbinte, nu este nevoie să le pasteurizați. De data aceasta nu am încălzit prea mult sucul și am folosit pasteurizarea.
IMPORTANT:
- Înainte de pasteurizare, puteți pune măceșe întregi în fiecare borcan (1/3 capacitate) – sucul se va îmbogăți cu vitamina C conținută în fruct. Această metodă este cea mai bună pentru a nu pierde vitamina C. Acest lucru a fost susținut de cercetările asupra trandafirului de către Małgorzata Kalemba-Dróżdż.
O modalitate pentru cei care nu au timp
Scoateți fructele și înghețați-le în pungi. Faceți un decoct puternic în caz de boală. Asigurați-vă că păstrați la o temperatură mai ridicată timp de 20 de minute, va fi foarte saturat de compuși. Fac un litru de decoct pentru întreaga zi și îl beau la fiecare 2 ore.
Sucurile sunt delicioase, mai ales prin adăugarea de balsam de lămâie, au căpătat o nouă aromă.
Dacă simțiți că boala se apropie
Bea 30 ml de suc la fiecare 2 ore – o lingură pentru adulți, copii. Baut preventiv ca adaos la apă. Copiii pot bea sucul de la vârsta de 1 an. Pentru a spori efectul, vă puteți face o băutură puternic virucidă cu următoarea compoziție:
2 linguri de suc de soc
1 lingurita de suc de ghimbir
1/3 cană de apă călduță
5 picături de propolis
Dacă beți această băutură, se va întâmpla un miracol – boala își va inversa simptomele, dar trebuie să îndepliniți câteva condiții:
- ai grija de caldura – picioarele calde sunt un semn bun
- nu mergeți la locul de muncă – orice schimbare de temperatură este nefavorabilă
- faceți gargară cu infuzie de salvie cu puțină sare de mare (de asemenea, propolis) dacă aveți dureri în gât
- dormi dacă te simți somnoros
- mâncați dacă aveți chef să mâncați, dar nu mâncați produse lactate, carne sau dulciuri. Corpul nu poate irosi energie digerând-o în timp ce luptă împotriva virusului
- ascultă-ți corpul, știe cel mai bine
Mai degrabă, nu utilizați balsam de lămâie uscat din fabrică, deoarece o mare parte din compuși se află pe marginile frunzelor și se pierde din cauza muncii benzii. Dacă este posibil, uscați singur balsamul de lămâie. Dacă nu, utilizați alte ierburi virucide: maghiran, pătlagină, ghimbir, lemn dulce.
Cuburi de gheață
Dacă nu utilizați zahăr, turnați sucul în tăvile de cuburi de gheață și înghețați cuburile înghețate într-un recipient închis și scoateți cuburile dacă este necesar. De asemenea, adăugați suc de ghimbir în sucul de soc, va fi o modalitate excelentă de a opri răcelile.