Medicina NaturistaRecomandate

Sucul de aloe este folosit în diverse rețete de sănătate

În orice moment, s-ar putea să fie nevoie să faceți față consecințelor rănilor sau arsurilor, să vindecați calusurile de pe picioare sau acneea pe față.

Printre proprietățile benefice ale aloe se numără: capacitatea de a vindeca rănile și bolile de piele, ajută la afecțiuni ale sistemului digestiv.

Sucul de aloe combate diferite bacterii . De asemenea, este potrivit pentru tratamentul rănilor purulente, arsurilor, furunculelor. Este potrivit și pentru boli ale gâtului, gurii și gingiilor.

Foarte des se adaugă suc de aloe în măștile de față și de păr . Conține o substanță care poate ajuta la menținerea pielii curate și suple, la creșterea lungimii părului și la întărirea acestuia.

Folosește doar sucul proaspăt și partea moale a plantei, care conțin toate proprietățile benefice ale aloe.

Pentru a îmbunătăți metabolismul, amestecați suc proaspăt de aloe (15 ml) cu vin roșu (350 ml) și miere (250 g) – puneți amestecul într-un loc întunecat timp de 5 zile. Luați 1 lingură înainte de mese.

Un amestec preparat din măcinat într-o mașină de tocat carne frunze de aloe, nucă, lămâie, miere și unt ajută la combaterea deficienței de vitamine .

In cazul infectiilor respiratorii, gripa , retetele bunicii cu aloe ajuta la cresterea imunitatii, dar si la invingerea durerilor:

Infuzie de salvie – adăugați suc proaspăt de aloe, lăsați timp de trei ore. Trebuie folosit sub formă caldă.

Infuzie cu lămâie – amestecați lămâia tocată mărunt cu miere lichidă sau topită, decoct de sunătoare și o lingură de aloe. Bea in timpul meselor.

Pentru boli ale cavității bucale și ale gingiilor:
Lăsați frunzele de aloe măcinate să stea timp de o oră. Apoi, puneți-le pe aragaz, aduceți la fiert și răciți.

Utilizați pentru clătirea gurii cu parodontită și gingii care sângerează.

Pentru tratamentul sistemului digestiv:
Se amestecă în părți egale mierea, uleiul de măsline, sucul de aloe și se lasă într-o baie de apă timp de trei ore. A se păstra la frigider și a se utiliza pentru gastrită și ulcer gastric.

Pentru boli ale gatului si nasului puteti folosi urmatoarea reteta cu aloe:
300 g de frunze de aloe, 3 linguri de miere, 3 linguri de alcool medicinal.

Măcinați frunzele de aloe într-o mașină de tocat carne, amestecați-le cu miere și alcool. Utilizați o linguriță de 3 ori pe zi înainte de mese.

Când corpul este epuizat:
Se amestecă bine 100 ml suc de aloe, 100 g nucă, 100 g miere, 100 ml suc de lămâie. Luați 1 lingură de desert înainte de masă. În caz de aciditate mare, se recomandă excluderea sucului de lămâie.

În boli ale stomacului:
În caz de ulcer gastric, mâncați de două ori pe zi o bucată mică de frunză de aloe (aproximativ 1 cm), mestecați bine, cu jumătate de oră înainte de a mânca. Tratamentul durează 3 luni și, dacă este necesar, se repetă după o lună.

Compresele din suc proaspăt de aloe sunt bune pentru vindecarea tăieturilor adânci și a rănilor purulente. Este suficient să atașați de ea o bucată de tifon, îmbibată bogat în suc proaspăt de aloe și să o înfășurați cu un bandaj, schimbând periodic tifonul. În cazul rănilor purulente, în loc de tifon cu suc de aloe, este necesar să se aplice o bucată de aloe (frunza proaspăt tăiată este curățată și se folosește partea transparentă), care nu numai că va dezinfecta și întări rana, ci va elimina și puroiul. .

Mască pentru ten gras: se aplică pe față suc de lămâie, sucul de aloe și proteine ​​bătute. Sucul de aloe este un mijloc excelent de curățare și micșorare a porilor.

Mască pentru piele uscată: amestecați suc de aloe, glicerină și apă îmbogățită cu fulgi de ovăz măcinat. Masca are un efect de întinerire.

Mască pentru acnee: scufundați tifon în suc proaspăt de aloe și aplicați-l pe față timp de o jumătate de oră. Cursul tratamentului este de o lună – primele 7 zile în fiecare zi, apoi din două în două zile, ultimele 2 săptămâni de 2 ori pe săptămână.

Masca pentru ten normal: amesteca suc proaspat de aloe si crema in proportie de 1: 1. Aceasta masca se poate aplica atat dimineata cat si seara dupa spalare.

Mască pentru pielea problematică și inflamată: starea pielii feței poate fi îmbunătățită prin aplicarea zilnică a unei măști de suc proaspăt de aloe și proteine ​​(1 lingură de suc de aloe la 1 proteină).