Medicina NaturistaRecomandate

Sucul de pătlagină vindecă 10 boli deodată. Dacă te doare ceva, pregătește sucul, vindecă-te repede și fii sănătos!

Descoperă puterea vindecătoare a sucului de pătlagină: Remediu eficient pentru afecțiuni digestive și respiratorii

Sucul de pătlagină este eficient în tratarea gastritei cronice, ulcerului peptic al stomacului și duodenului cu aciditate normală sau scăzută a sucului gastric. Pacienții observă reducerea sau dispariția durerii și a simptomelor dispeptice în timpul tratamentului cu suc din frunze de pătlagină și o îmbunătățire a apetitului.

De asemenea, sucul de pătlagină este benefic în cazul astmului bronșic, bronșitei, tusei convulsive, malariei și poate fi utilizat și pentru gargară.

În medicina populară, se folosește o compresă din suc de pătlagină pentru tratarea tumorilor maligne, inclusiv a cancerului de stomac. Pentru prepararea acesteia, se adaugă 50 de grame de zahăr la 100 de grame de suc și se lasă timp de două săptămâni într-un loc întunecat. Se recomandă consumul a 1 lingură de suc de patlagină de 4 ori pe zi înainte de masă, timp de o lună.

Sucul de pătlagină este util și în tratarea tusei, având proprietăți antiinflamatorii și expectorante. Se recomandă consumul a 1 linguriță de suc de pătlagină înainte de masă.

Pentru afecțiuni digestive, cum ar fi gastrita și dizenteria cronică, se poate prepara un amestec din volumul egal de suc de pătlagină și pătrunjel. Se ia 1 lingură de acest amestec de 3 ori pe zi cu 15-20 de minute înainte de masă, diluat în 1/4 cană de apă. Acest tratament se recomandă pentru gastrita anacidă, ulcerul peptic de stomac și duoden fără hiperaciditate, precum și pentru colita cronică.

Pentru prepararea sucului de pătlagină, se spală frunzele proaspete și se toacă, apoi se stoarce sucul prin intermediul unei cârpe. Dacă sucul este gros, se poate dilua cu apă în proporție de 1:1. Sucul se fierbe timp de 1-3 minute și se ia 1 lingură de 4 ori pe zi cu 15-20 de minute înainte de masă.

Este important de menționat că sucul de pătlagină are contraindicații în cazul gastritei hiperacide și ulcerului gastric cu aciditate ridicată, deoarece poate exacerba procesele ulcerative. De asemenea, trebuie evitat în cazul tendinței de tromboză, deoarece se observă că sucul de pătlagină îngroașă sângele.

Sursa: dorcudor.ro