Medicina NaturistaRecomandate

Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi

Sucul “inimii”: lamaie cu usturoi. O combinație puternică între usturoi, lămâie și apă, o rețeta miraculoasă și ușor de preparat care îți scade colesterolul și îți ține inima sănătoasă. Descoperă și tu puterile vindecătoare ale ‘Elixirul inimii’, un tratament naturist remarcabil cu tradiție de sute de ani în medicina populară nemțească.

Acest tratament ieftin și sănătos, având la baza lămâia și usturoiul, ar trebui urmat o dată pe an. Are un efect detoxifiant și de curățare, reintinerind organismul din interior.

Unul din aspectele de bază pentru care este atât de apreciat în medicina populară este efectul sau în scăderea colesterolului, dar și în menținerea sănătății inimii și a tensiunii arteriale optime.

Rețeta elixir cu lămâie și usturoi

Varianta 1 (Rețeta originală)

Ingrediente:
-30 de căței de usturoi (optează pentru usturoiul bio sau cel cumpărat de la țărani)
-5 lămâi organice (se vor folosi cu tot cu coajă)
-1 litru de apă (preferabil cât mai pură, apă de izvor sau apă plata de calitate bună)

  • Curăță cățeii de usturoi și taie lămâile în jumătăți sau sferturi, fără a le curăța însă de coajă.
  • Pune ingredientele într-un blender și mărunțește-le până când obții un piure.
  • După aceea, fierbe conținutul într-o oală (sau cratiță) în care ai turnat 1 litru de apă.
  • Atenție! Este esențial să fiarbă doar pentru o perioadă scurtă de timp.
  • Trebuie să dea doar într-un clocot și, imediat după ce a început să fiarbă, se ia de pe foc și se lasă să se răcească lent, în mod natural.
  • După ce s-a răcit și a ajuns la temperatura camerei, pune băutura în sticle sau borcane de sticlă și păstreaz-o în frigider.
  • Consistența băuturii ar trebui să fie cea a unui lapte condensat, dens.

Se consumă jumătate de cană (sau o ceașcă) de băutură cu lămâie și usturoi 1 dată pe zi, cu 2 ore înainte sau după masa principala, timp de 3 săptămâni consecutive. Agită băutura înainte de a o servi.

După 3 săptămâni în care ai consumat zilnic o porție mică din această băutură, urmează o pauză de 7-8 zile în care nu vei mai consumă deloc băutura.

După această pauză de aproximativ o săptămâna, prepară rețeta din nou și consumă iarăși jumate de cană de băutură zilnic, timp de 3 săptămâni. Nu trebuie să îți griji din cauza mirosului neplăcut al usturoiului.

Această băutură terapeutică poate fi consumă cu ușurință, fără a strâmbă din nas din cauza mirosului de usturoi. Lămâia și usturoiul au ambele arome puternice, iar gustul de usturoi este neutralizat de sucul și coaja de lămâie.

Recapitulativ, schema de tratament:
– prima perioadă de 3 săptămâni în care se consumă zilnic o ceașcă de băutură
– PAUZĂ 7-8 zile
– a două perioadă de 3 săptămâni în care se consumă iarăși zilnic o ceașcă de băutură

Varianta 2 (rețeta care se poate prepara fără blender):

Mai există și o altă variantă de preparare a miraculosului extract și care presupune strecurarea lichidului de pulpă obținută de la lămâi și usturoi. Diferă ușor și cantitățile ingredientelor:

-4 căpățâni de usturoi (40 de căței de usturoi)
-4 lămâi
–2 litri de apă

Se taie lămâile cu coajă în jumătăți și se pun într-un blender alături de cățeii de usturoi curățați de coajă.

Dacă nu ai blender, poți tăia și mărunți ingredientele cu un cuțit.

Pune ingredientele la fiert în 2 litri de apă. Amestecă din când în când.

Când a dat într-un clocot, se stinge focul imediat și se lasă să se răcească.

Când s-a răcit și a ajuns la temperatura camerei, separă pulpa de lichidul în sine cu ajutorul unei strecuratori.

Lichidul astfel filtrat se pune în sticle de sticlă și se păstrează la frigider. Pulpa se aruncă.

Citiți articolul: Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi

Cum se consumă?

Într-un pahar de apă călduță, se amestecă o lingură din mixtură de lămâie și usturoi. Este indicat a se consumă acest pahar de apă în fiecare zi, de preferință dimineață, pe stomacul gol, cu cel puțin 30 de minute înainte de a mânca.

În folclorul medical, circulă povestea unei doamne care a renunțat la o operație la inimă deoarece urmând acest tratament depunerile de colesterol care îi înfundau și blocau arterele au dispărut…

Foarte probabil că e doar o legendă, însă mai mult ca sigur efectele benefice excepționale ale tratamentului nu le putem nega. Atât lămâia, cât și usturoiul au un efect benefic asupra sănătății inimii, contribuind la reducerea blocării arterelor.

Atât usturoiul, cât și lămâia sunt alimente puternice și sănătoase, iar combinația dintre ele nu poate fi decât una pe măsură.

Usturoiul este un antibiotic natural și poate acționa ca un medicament puternic. Științific vorbind, lămâia ajută în limitarea aterosclerozei, în timp ce usturoiul facilitează metabolismul grăsimilor. În Germania, usturoiul este și el folosit în tratarea aterosclerozei, iar studiile clinice arată că poate scădea semnificativ colesterolul rău datorită conținutului său de alicina.

Totodată, usturoiul ajută și în eliminarea bilei, de aceea este recomandat a fi asociat meselor grase.

În plus, usturoiul previne astfel formarea pietrelor la fiere și este folosit în prevenirea infecțiilor, a răcelilor și a gripei. La rândul său, vitamina C prezentă în lămâie este esențială pentru formarea colagenului și ajută la întărirea pereților arterelor.

De asemenea, potasiul prezent în lămâie poate contribui la reglarea tensiunii arteriale, iar fibrele din lămâie pot reduce colesterolul. Lămâia este cunoscută pentru efectul său de întărire a sistemului imunitar.

Medicina populară recomandă băutură cu usturoi și lămâie ca fiind eficientă și în cazul vederii și al auzului slab, iar unii spun că tratamentul este eficient și în cazul celor care vor să piardă în greutate. Această mixtură are un efect benefic și asupra parodontozei.

Evident, băutura cu lămâie și usturoi este un remediu al medicinii naturiste populare. Dacă suferiți de o anumită boală, urmați un tratament medicamentos special sau aveți probleme cu stomacul, cel mai bine ar fi să întrebați și medicul înainte de a începe acest tratament naturist.