Medicina NaturistaRecomandate

TĂMÂIA ȘI ULEIUL DE MĂSLINE – Leac mănăstiresc pentru pietre la rinichi, tumori. Rețeta Părintelui Casian

Tămâia, o substanță rașinoasă cu miros plăcut și aromatic, dezvoltă bine această aromă abia la temperatura de 100°grade C, când se înmoaie fără a se topi. Are acțiune farmacoterapeutică antiinflamatoare, antiseptică, astringentă, carminativă și cicatrizantă, diuretică, expectorantă, sedativă. Știința contemporană nu poate explica, de pildă, efectele excepționale ale fumigațiilor cu tămâie în tratarea epilepsiei, a tulburărilor senzitive sau a psihozelor grave, dar există numeroase consemnări ale efectelor extraordinare ale acestui procedeu.

În scop terapeutic, se foloseşte doar tămâia naturală, albă sau fără culoare, pe care o puteţi procura de la magazinele bisericeşti sau de la mănăstiri. Aceasta are o multitudine de proprietăţi medicinale, fiind renumită îndeosebi pentru eliminarea pietrelor la rinichi şi pentru fiere. Tămâia constituie, în mod cert, unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere. În plus, tâmîia are marele dar de a dizolva pietrele de la rinichi, fără efecte secundare.

Cura cu tămâie care topește pietrele de la rinichi

Tămâia sub formă de tablete care se sug ajută la inflamații cronice ale gâtului. Specialiștii în medicină și farmaceutică caută de mult timp un înlocuitor pentru cortizon care este folosit în aceste inflamații cronice, se pare că tămâia este un leac foarte eficient. Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu bobițe mici de tămâie și ulei de măsline. Este un leac vechi care dă mereu rezultate bune.

Tratamentul se ține 23 zile. În prima zi, se începe cu un bob de tămâie învelit în miez de pâine, care se înghite cu o linguriță de ulei de măsline. A doua zi se iau două boabe, și tot așa, până la 12 bobițe, cantitatea de ulei rămânând aceeași. În a 13-a zi, numărul bobițelor scade. Este bine să înghițim tămâia fără a o ține în gură, deoarece dacă atinge dinții atacă smalțul.

Pentru a nu apărea accidente din cauza contrafacerilor, nu va fi folosită intern decât tămâia procurată din magazinele și farmaciile naturiste, pe ambalajul căreia se menționează explicit că poate fi administrată pe cale orală.

Leac pentru fumători, pentru tuse, inflamații și multe altele

Sub forma de tinctură, tămâia e bună în laringită, tuse, răceală. Se iau zilnic 20-30 de picături de tinctură de tămâie, diluate în jumătate de pahar de apă. Suplimentar, se face gargară cu infuzie de tămâie, care are puternice efecte antiinflamatoare și antiinfecțioase. În caz de infecții urinare, dimineața, la orele 8 și la orele 11, se ia câte o linguriță de tinctură de tămâie diluată într-un pahar de apă plată sau de izvor.

Tratamentul durează 2-3 săptămâni și se repetă de câte ori este necesar. Tinctura se prepară prin combinarea a 10 lingurițe de tămâie naturală cu un pahar de alcool de 90 de grade. Pentru inflamarea sânilor, se pun pe zona afectată comprese cu infuzie de tămâie. Se țin vreme de 1-2 ore pe zi. Se pare că tămâia poate vindeca și de tabagism. Dr. Barbara Ritson susține ca explicația faptului că majoritatea credincioșilor nu fumează se datorează inhalării de tămâie, care ar avea rolul de a reduce tentația.

Ea a demonstrat că fumul de tămâie acționează inhibitor asupra receptorilor nicotinici din creier. Medicul american Ronald Boris Vikery, nominalizat pentru Premiul Nobel pentru medicină, a dovedit ca inhalarea fumului de tămâie scade cu 60% necesitatea de nicotină a fumatorilor. Se pare că, inhalarea fumului de tămâie de 2-3 ori pe săptămână, vreme de 2-3 minute, e suficientă pentru a scăpa de acest viciu.

Tratament împotriva cancerului și tumorilor

Nu mai puţin de 17 componente din răşina aces­tui arbore au calităţi terapeutice, de o diver­sitate care a lăsat perplexă comunitatea ştiinţifică. De exem­plu, tămâia este capabilă ca, simultan, să sti­mu­leze imunitatea, făcând organismul să lupte efi­cient împotriva viruşilor care produc gripa sau a bacteriilor care cauzează bronşita, dar şi să tempe­reze acţiunea aceluiaşi sistem imunitar, acest re­mediu fiind de o eficienţă recunoscută contra aler­giilor respiratorii.

Pe urmă, există o dispută care nu se va sfârşi prea curând, despre care dintre pre­paratele din tămâie sunt mai eficiente contra can­cerului, atât uleiul extras din tămâie, cât şi ex­trac­tul uscat, dând rezultate promiţătoare în afec­ţiu­nile tumorale.