Medicina NaturistaRecomandate

Telina: un aliat important in curele de slabire, care ajuta la lupta impotriva retentiei de apa

Țelina este un aliment cu o mie de virtuți: fie că este consumată crudă sau gătită, este o legumă extrem de valoroasă pentru sănătatea noastră.

Pe lângă faptul că este folosit în multe rețete, este și un aliat important împotriva retenției de apă, a grăsimilor „rele”, a trigliceridelor și a colesterolului ridicat și a digestiei proaste. Pe scurt, un concentrat de sanatate al carui consum iti poate aduce doar nenumarate beneficii.

Țelina este cu siguranță primul aliment pe care medicul dumneavoastră îl va include într-o dietă sănătoasă care vă va ajuta să slăbiți. Această legumă conține foarte puține calorii (la 100 g sunt aproximativ 16-20Kcal) și este foarte populară în gătit.

Este un aliment bogat în fibre și vitamine: tulpinile de țelină conțin într-adevăr cantități importante de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, vitaminele C, E, K și anumite vitamine din grupa B. extrage din frunze un suc cu proprietăți diuretice și purificatoare.

Datorită puterii sale mari diuretice, țelina este unul dintre principalii aliați în bucătărie pentru a lupta împotriva celulitei și a retenției de apă.

Bogat în fibre, se poate transforma și într-un laxativ puternic, așa că aveți grijă la consumul excesiv. O altă proprietate interesantă legată de consumul de țelină este funcția sa antiinflamatoare: efectul antiinflamator, precum și capacitatea sa de a relaxa țesuturile, se datorează prezenței poliacetilenei.

Desi este un aliment cu putina energie, adica nu ne furnizeaza proteine, are o puternica actiune hidratanta si detoxifianta.