Medicina NaturistaRecomandate

Terapie cu Ghimbir şi Unt Pentru Revitalizarea Focului Digestiv

Tulburările digestive se numără printre cele mai răspândite afecţiuni, iar abilitatea organismului de a digera mâncarea devine din ce în ce mai slabă odată cu înaintarea în vârstă.

Digestia proastă este principala sursă a bolilor, potrivit filozofiei estice. Atunci când trecem de la un tip de alimentaţie la altul, precum perioada posturilor şi sărbătorilor religioase, sistemul digestiv este suprasolicitat, iar problemele de sănătate deja existente tind să se acutizeze.

Revitalizarea focului digestiv

Conceptul de foc digestiv este folosit în Est. Odată cu înaintarea în vârstă, problemele stomacului nu întârzie să apară, ca de altfel, tulburările intestinale şi senzaţia de greutate în tot corpul.

Potrivit filozofiei estice, dacă focul digestiv este puternic şi strălucitor (ca în tinereţe) mâncarea este digerată bine, fără resturi toxice. Prin urmare, celulele sunt alimentate cu substanţele hrănitoare necesare, iar organismul uman este sănătos.

Când focul digestiv devine mai slab, digestia este incompletă, ceea ce duce la formarea toxinelor şi un mediu favorabil apariţiei bolilor.

Pentru revitalizarea focului digestiv slăbit, este recomandată adăugarea condimentelor la mese: piper negru sau roşu, nucşoară, scorţişoară, cuişoare, hrean, muştar, ghimbir, sare. Introducerea în cantităţi mici a acestor produse, înainte, în timpul sau după mese, stimulează apetitul şi ȋmbunătățeşte funcţionarea  sistemului digestiv. Aceasta se dovedeşte benefică în special pentru persoanele în vârstă sau pentru cele cu o digestie slabă.

Terapia cu ghimbir şi unt clarificat

În Orient, ghimbirul este considerat cel mai bun aliment pentru revitalizarea digestiei. Consumul a câteva bucăţele de ghimbir proaspăt poate trata indigestia cu succes.

Ghimbir si Unt Clarificat Pentru o Digestie Optima

Spre deosebire de legendara papaya, ghimbirul are de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor. Aceasta îl transformă într-un bun calmant pentru durerile abdominale, medicament natural pentru ameliorarea digestiei, eliminarea gazelor, redarea poftei de mâncare, neutralizarea toxinelor, fiind indicat chiar şi în toxinfecția alimentară.

Terapia specială cu ghimbir pentru îmbunătăţirea digestiei este recomandată de medicii antici şi se adresează persoanelor al căror foc digestiv se diminuează natural, odată cu vârsta.

Ingrediente

4 linguri praf de ghimbir; 100-150 gr. unt clarificat (se poate prepara acasă sau se găseşte ȋn magazinele naturiste)

Metodă de preparare

Într-un castron mic emailat sau din ceramică se amestecă praful de ghimbir cu untul carificat, până la omogenizarea completă a compoziţiei. Se depozitează într-un recipient de sticlă cu capac şi se păstrează într-un loc răcoros.

Administrare

Se consumă din acest amestec înainte de micul dejun, în fiecare zi. Este important ca micul dejun să fie alcătuit din ceai de plante, legume fierte proaspăt şi cereale.

Prima zi: se administrează o jumătate de linguriţă de preparat

A doua zi: 1 linguriţă; a treia zi: 1,5 linguriţe; a patra zi: 2 linguriţe; a cincea zi: 2,5 linguriţe; a şasea zi: 2,5 linguriţe; a şaptea zi: 2 linguriţe; a opta zi: 1,5 linguriţe; a noua zi: 1 linguriţă; a zecea zi: o jumătate de linguriţă.

După cum se poate observa, cantitatea creşte cu o jumătate de linguriţă zilnic, ajungând la un maximum, după care descreşte din ziua a şaptea. Astfel, cantitatea din ziua a zecea este ca şi în prima zi, de jumătate de linguriţă.

După terminarea terapiei, focul digestiv va fi revitalizat. În timpul tratamentului, se vor evita produsele cu un puternic efect de răcire, precum apa cu gheaţă, îngheţata, fructele îngheţate, laptele de la frigider, etc.