Medicina NaturistaRecomandateRugaciuni

Tinctura de păpădie – un leac ce face minuni pentru ficat și bilă!

Tinctura de păpădie poate face minuni pentru un ficat încărcat de toxine. Fitoterapeuți din toate colțurile lumii și din toate timpurile spun că păpădia dă rezultate bune în afecțiunile hepatice.

Tinctură de păpădie pentru ficat – rețetă

Ingrediente: 2 linguri de rădăcini de păpădie mărunțite, 60 ml de oțet de mere sau alcool.

Cum se face tinctura de păpădie: Rădăcinile de păpădie se toacă mărunt și se pun într-un borcănel mic (de 70 de mililitri). Turnați oțetul sau alcoolul și amestecați bine. Lichidul trebuie să acopere plantele cu cel puțin 5-7 cm.

Cel mai bun tip de alcool pentru prepararea tincturilor este vodca. Însă puteți folosi la fel de bine brandy, rom, rachiu de fructe sau whisky. Dacă folosiți oțet, optați pentru oțetul de mere (preferabil să fie natural).

Puneți capacul și închideți borcanul ermetic. Puneți-l pe pervaz, la soare, sau într-un alt loc călduros și însorit din casă. Lăsați rădăcinile de păpădie la macerat timp de 4-6 săptămâni. Agitați recipientul câteva minute în fiecare zi pentru a ajuta la dizolvarea substanțelor active din plante în solvent.

După finalizarea perioadei de macerare, strecurați lichidul. Păstrați tinctura obținută într-o sticlă de culoare închisă. Puteți folosi o sticluță goală cu dop picurător de la tinctură veche.

Păstrați tinctura de păpădie într-un loc întunecos și răcoros din casă. Dacă tinctura a fost preparată cu alcool, va rezista câțiva ani buni. Dacă ați folosit oțet, durata de valabilitate este de 1 an.

Cum se administrează tinctura de păpădie: Puteți lua câte 1 linguriță de tinctură de păpădie, de 3 ori pe zi.

Când se recoltează rădăcinile de păpădie – Rizomii de păpădie se scot din pământ în timpul verii, începând cu luna iulie și până la sfârșitul toamnei. Se folosește cazmaua. Rădăcinile se spală de pământ, se curăță și se toacă mărunt.

Se lasă la uscat, apoi se depozitează în pungi de hârtie. Rădăcinile uscate de păpădie se pot folosi ulterior la prepararea de ceaiuri, tincturi sau capsule.