Medicina NaturistaRecomandate

Un efect foarte puternic asupra întregului corp: părul cenușiu dispare, vederea se îmbunătățește, ridurile dispar

Determinați întotdeauna vârsta plus sau minus 1-2 ani. Odată ce eram în vizită și era o femeie, toată lumea credea că are 35 de ani, dar din conversație și-au dat seama că ne-am înșelat. Au întrebat câți ani are, s-a dovedit a avea 46 de ani !!! Am stat cu ochii pe ea toată seara, căutând semne de vârstă și NIMIC! Piele netedă, uniformă, fără riduri, oval perfect.

Acum 6 ani a descoperit o rețetă uimitoare pentru întinerire. După ce am început să o folosesc, vederea mi s-a îmbunătățit de la -3 la -1, pielea a devenit netedă pe tot corpul, iar părul a devenit mai rezistent. Și ce este cel mai surprinzător: părul cenușiu care începuse să străpungă dispăruse!

Compoziția acestui amestec minunat este după cum urmează: – miere – 1 kg, – lămâi – 4 bucăți, – usturoi – 3 capete, – ulei de in – 200 ml.

Se toacă usturoiul și lămâile curățate (2 curățate și 2 cu coajă) într-o mașină de tocat carne sau blender, se adaugă miere și ulei, se amestecă totul și se transferă într-un borcan de sticlă.

Depozitați produsul la frigider și luați 1 lingură de 3 ori pe zi cu jumătate de oră înainte de mese. Mirosul de usturoi în gură timp va fi de aproximativ zece minute, iar apoi mirosul dispare, astfel încât să puteți lua în siguranță amestecul dimineața.

Am găsit alte proporții ale acestui amestec în diferite surse, dar cred că, în orice caz, această rețetă va aduce beneficii mari corpului tău.

– ulei de semințe de in 0,5 litri, – 200 ml de miere – trei lămâi (frecați pe răzătoare, una cu coajă) – 1 cap de usturoi. – 15 lămâi,

Trec 200 de grame de usturoi printr-o mașină de tocat carne, – 0,35 litri de ulei de in (după cum doriți, puteți face mai mult) – 700 de grame de miere.

Toată lumea știe despre proprietățile benefice ale mierii, lămâii și usturoiului, dar cel mai probabil nu au auzit despre unicitatea uleiului din semințe de in, deci un pic mai multe detalii despre el.

Proprietățile uimitoare ale uleiului de semințe de in

Uleiul de semințe de in este un produs presat la rece din semințe de in. Beneficiile uleiului de in și proprietățile sale de vindecare sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. În Rusia, era un produs alimentar de neînlocuit. Proprietățile unice ale uleiului de in se află în compoziția sa, cu care aproape niciun alt ulei nu poate fi comparat. Uleiul de in este foarte bogat în diverse vitamine, în principal din grupa B. De asemenea, conține o cantitate mare de substanțe necesare organismului: zinc, proteine, lecitină, magneziu, potasiu, vitaminele A, B, F și E, precum și acizii Omega-3 și Omega-6. Mai mult, Omega-3, atât de necesar pentru funcționarea normală a corpului.

Omega-6 este inclus în alte uleiuri – floarea-soarelui, măsline, soia, muștar, dar Omega-3 se găsește numai în uleiul de pește și uleiul de semințe de in, iar uleiul depășește uleiul de pește în cantitatea de acizi grași nesaturați de 2 ori.

Datorită conținutului ridicat de Omega-3 și Omega-6, uleiul de semințe de in ajută la normalizarea proceselor metabolice din organism și are următoarele proprietăți medicinale benefice.

Utilizarea regulată a uleiului de semințe de in în dietă ajută la reducerea colesterolului și a vâscozității sângelui, crește elasticitatea vaselor de sânge, ceea ce previne în cele din urmă dezvoltarea infarctului miocardic, aterosclerozei, hipertensiunii, bolilor coronariene și reduce riscul de accident vascular cerebral și cheaguri de sânge.

În plus, uleiul de semințe de in normalizează funcționarea întregului sistem digestiv uman: îmbunătățește funcția ficatului, promovează tratamentul colitei, gastritei, elimină constipația, arsurile la stomac și are un efect antiparazitar. Proprietățile imunoprotectoare ale uleiului sunt de neprețuit: utilizarea acestuia ca produs alimentar previne profilactic unele boli oncologice (cancer de sân și cancer de rect).

Tot în medicină, se recomandă administrarea de ulei de semințe de in pentru pacienții postoperatori și debilitați în perioada de reabilitare. Utilizarea regulată a uleiului din semințe de in este recomandată și copiilor pentru o dezvoltare completă și sănătoasă a corpului. Rolul uleiului de semințe de in ca produs de sănătate util în viața oricărei femei este foarte important.

Acest ulei trebuie inclus în dieta femeilor însărcinate, deoarece componentele sale au un efect pozitiv asupra dezvoltării corecte a creierului copilului nenăscut, facilitează cursul sarcinii și al nașterii. Utilizarea zilnică a uleiului de semințe de in normalizează hormonii, ameliorează sindromul premenstrual și îmbunătățește bunăstarea femeilor în menopauză.

Uleiul de in are un efect benefic asupra pielii, favorizează vindecarea rănilor, zgârieturilor, crăpăturilor pielii, elimină iritațiile și tratează unele boli ale pielii. Uleiul de in îmbunătățește starea pielii și structura părului.

Uleiul de in a găsit, de asemenea, o aplicare largă în tratamentul complex și prevenirea bolilor plămânilor și bronhiilor, a bolilor sistemului nervos, a bolilor rinichilor și a vezicii urinare, a bolilor glandei tiroide, în tratamentul tulburărilor de potență la bărbați.

Nutriționiștii au ajuns la concluzia că o persoană poate pierde în greutate eficient scăpând de excesul de greutate, cu condiția ca grăsimile animale consumate să fie parțial înlocuite cu ulei de semințe de in comestibil ușor digerabil. Pentru pierderea în greutate: consumați 20 ml ulei de semințe de in. În acest caz, uleiul de semințe de in contribuie la scăderea poftei de mâncare, stimulează centrul sațietății, ceea ce face mai ușoară urmarea unei diete. Îmbunătățește mișcarea alimentelor și reduce coeficientul absorbției sale prin mucoasa intestinală.

Uleiul de in este, de asemenea, o componentă nutrițională indispensabilă pentru vegetarienii care nu mănâncă pește. Datorită ingredientelor sale valoroase, uleiul din semințe de in este un supliment alimentar zilnic excelent. Cu utilizarea zilnică a uleiului din semințe de in, sistemul circulator este curățat, substanțele nocive sunt eliminate din organism, tensiunea arterială este normalizată, riscul de boli de inimă este redus, tractul gastro-intestinal este normalizat și riscul de diabet este redus.

Uleiul de in este, de asemenea, utilizat pentru a trata o varietate de leziuni ale pielii. În medicina populară, uleiul este folosit ca profilaxie împotriva paraziților. Acest produs multifuncțional este de neînlocuit și versatil. Uleiul de in este recomandat atât adulților, cât și copiilor. Substanțele benefice incluse în ulei sunt necesare în special copiilor pentru o dezvoltare deplină, au un efect benefic asupra funcționării creierului și a altor organe.

Pentru a profita de toate beneficiile uleiului din semințe de in, adăugați-l la salate și gustări reci. Două-trei linguri de ulei de semințe de in pe zi sunt suficiente pentru a obține aportul zilnic de acizi grași esențiali. Trebuie remarcat faptul că este mai bine să folosiți ulei de in comestibil rece, fără a-l supune unui tratament termic – în acest caz, nu își va pierde proprietățile medicinale și va reține toți nutrienții și vitaminele din compoziția sa.