Un pahar de borș pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei
Borșul are numeroase beneficii pentru organismul nostru, mai ales dacă este pregătit în casă din ingredientele noastre, deoarece cel cumpărat în sticle din comerț poate avea diferiți conservanți și aditivi alimentari pentru gust, care pot duce la pierderea calității nutriționale.
Iată cum putem prepara borșul de casă.
Adăugăm într-un borcan 150 g mălai, 8 g drojdie și 300 g tărățe de grâu. Apoi adăugăm puțină apă călduță și amestecăm. Se adaugă leuștean și cimbrișor dacă avem, după gust.
Se pune peste aproximativ 3 litri de apă caldă, fiartă și răcită, dar nu clocotită. Se scoperă vasul și se lasă la cald. Borșul se acrește îm 2-3 zile, uneori chiar și după 24 de ore.
Se strecoară, când este suficient de acru și se pune în cămară în sticle de depozitare.
Iată în continuare câte beneficii are un pahar de borș pe zi, pentru sănătatea organismului nostru.
Reduce tensiunea arterială
Consumul de borș poate ajuta persoanele care au hipertensiune arterială. Un studiu a constatat că persoanele cu tensiune arterială crescută au prezentat o scădere a tensiunii arteriale de 10 mm Hg după ce au consumat un pahat de bors pe zi, timp de o lună.
Protecție hepatică, inimă și stomac
S-a demonstrat că este un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci ce sufera de infarct miocardic, hiptertensiunea arteriala si alte boli de inima. De asemenea ar putea proteja ficatul și stomacul. Borșul crește nivelurile de acid gastric, potențial ajutând persoanele cu o producție deficitară de acid gastric.
Leac impotriva mahmurelii
Borșul se formeaza in urma fermentatiei taratelor de grau. Acest produs natural contine vitamina C, complexul de vitamine B, minerale, de aceea este foarte bun pentru stările de mahmureală.
Tratează bolile respiratorii cronice
O cană de borș pe zi, duce la vindecarea acestor boli, cum ar fi bronșita,astmul și sinuzita.