Medicina NaturistaRecomandate

Un pahar de borș pe zi reglează tensiunea și curăță ficatul. Rețeta simplă de făcut în casă

Un pahar de borș pe zi reglează tensiunea și curăță ficatul. Rețeta simplă de făcut în casă

Un pahar de borș acru pe zi este extraordinar de bun pentru sănătate. Are foarte multe proprietăți benefice asupra organismului uman, iar printre acestea se numără: reducerea tensiunii arteriale, curățarea și detoxifierea ficatului, reglarea glicemiei și chiar întărirea sistemului imunitar. Uite cum umpli borș chiar la tine acasă, după cea mai simplă rețetă.

De ce să consumi un pahar de borș pe zi. Rețeta de preparare

Borșul acru se face foarte ușor în casă și este mult mai benefic decât cel cumpărat de la magazin. Nu are niciun fel de conservanți sau aditivi și se păstrează foarte bine în cămară, la răcoare. Rețeta este una cât se poate de simplă și nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Deși pentru multă lume prepararea borșului în casă pare a fi un proces complicat, nu este deloc așa.

Iată de ce ai nevoie pentru a prepara borș de casă și care este metoda cea mai simplă și ușoară să faci asta:

Se adaugă 150 g de mălai, 8 g drojdie și 300 g tărâțe de grâu într-un borcan. Se completează cu un pic de apă caldă și se amestecă bine. Se adaugă și cimbrișor și leuștean, opțional și după gust. Se toarnă cam 3 L de apă caldă (fiartă și răcită) în borcan, se acoperă și se lasă la cald timp de 2-3 zile. Când este suficient de acru se strecoară și se păstrează în cămară.

Cum te ajută borșul de casă

Specialiștii arată că un pahar de borș acru pe zi este foarte benefic pentru tensiunea arterială. Conform unui studiu, persoanele cu tensiune arterială crescută au prezentat o scădere a tensiunii de 10 mm Hg după ce au consumat un pahar de borș timp de 1 lună.

Totodată, borșul acru este binecunoscut pentru faptul că protejează stomacul și ficatul și contribuie la detoxifiere. Această licoare din bucătărie pe care toți o ignorăm, crește nivelurile de acid gastric și astfel are un efect benefic asupra stomacului și a digestiei.  Borșul conține vitamina C, minerale și vitamine din complexul B.

Mare atenție! Borșul se consumă după ce ați cerut sfatul medicului, dacă suferiți de anumite probleme de sănătate. Există persoane care nu îl tolerează bine și acestea sunt îndrumate să ceară sfatul specialistului.