Medicina NaturistaRecomandate

Secretul care-ți poate salva viața: Un pahar din această băutură dimineața poate să-ți desfunde arterele și să-ți protejeze inima! Află acum cum să-ți menții sănătatea cardiovasculară cu acest truc simplu!

Arterele înfundate sunt rezultatul acumulării unei substanțe numite „placă” care se acumulează pe peretele interior al arterelor. Dacă unele măsuri preventive nu sunt luate la timp pentru a preveni această afecțiune, aceasta poate amenința grav sănătatea întregului organism, spune dr. Mandel.

Aceste depozite în artere sunt numite medical plăci arteriale . Așa se întâmplă atunci când se formează plăcile: reduc fluxul sanguin și chiar se pot întâmpla pe alocuri și îl blochează complet, lăsând astfel unele țesuturi și organe complet lipsite de substanțele necesare și de oxigen.

Placa arterială crește riscul apariției diferitelor boli cardiovasculare, precum și un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral, explică dr. Mandel și continuă: „Unele dintre cele mai frecvente cauze ale plăcii în artere sunt:

– Un nivel ridicat al așa-numitului colesterol „rău” sau LDL sau un nivel scăzut al colesterolului „bun” HDL; hipertensiune arterială, fumat de țigară, diabet zaharat sau glicemie crescută; istoric familial de ateroscleroză sau artere înfundate, stres, obezitate, sedentarism etc.

Majoritatea cazurilor de artere blocate nu manifestă simptome până nu este prea târziu, adică până când apare un atac de cord sau apar cheaguri de sânge cu simptome caracteristice”.

„Cu toate acestea, în 70% din cazuri când există un blocaj al arterelor cu placă, se observă următoarele simptome caracteristice: dificultăți de respirație, transpirații, stare de rău, dureri în piept, slăbiciune, probleme cardiace etc.”, a explicat dr. Mandel.

Când sistemul imunitar simte că plăcile de colesterol sunt în pericol , emite celule albe din sânge și apoi apar o serie de reacții care provoacă inflamație. În cel mai rău caz, poate apărea un blocaj, împiedicând curgerea sângelui către inimă (atac de cord) sau creier (accident vascular cerebral).

Schimbându-ți stilul de viață, poți reduce semnificativ riscul de a dezvolta aceste boli. Dieta ta joacă un rol important în îmbunătățirea sănătății întregului tău sistem cardiovascular și în prevenirea formării plăcii. Niciodată nu este prea târziu pentru a începe o dietă sănătoasă și, odată cu ea, tratamentul arterelor.

Este necesar să includeți în alimentație grăsimile bune, care se găsesc în nuci, ulei de măsline, avocado și pește, și să reduceți alimentele bogate în grăsimi saturate și să eliminați complet grăsimile trans. Creșteți aportul de fibre și reduceți zahărul deoarece este foarte inflamator în organism. Faceți sport în mod regulat și dormiți suficient.

INGREDIENTE NECESARE:

  • 150 ml apă
  • 1 mar organic nedecojit
  • 1 catel de usturoi
  • 3 cm de rădăcină de turmeric proaspăt sau 1 linguriță
  • 1-2 praf de piper negru pudră
  • deasupra unei lingurite de ardei iute (chili).
  • 1 lingurita de ulei de masline presat la rece
  • suc de o jumătate de lămâie

PROCEDURĂ:
Spălați mărul și tăiați-l în cuburi mici, stoarceți lămâia. Pune toate ingredientele enumerate într-un blender și bate până obții un amestec omogen și omogen. Băutura are un gust incredibil de bun care vine de la măr, iar ardeiul iute doar îl completează și îl subliniază.

Această băutură se bea dimineața pe stomacul gol sau la două ore după micul dejun. Va ajuta la tratarea nu numai a arterelor, ci și a oricărui țesut din organism sau a inflamației.