Medicina NaturistaRecomandate

Un set de 6 exerciții pentru coloana vertebrală

Un set de 6 exerciții pentru coloana vertebrală

În acest articol, ți-am pregătit 6 exerciții simple, dar foarte eficiente pentru coloana vertebrală și spate, care nu necesită mult timp și pregătire fizică specială pentru a le efectua, dar în același timp dau rezultate foarte bune!

Stea de mare

Obosit după muncă? Nu numai că te poți relaxa, ci și să-ți ajuți spatele! Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vă întindeți pe podea, să vă întindeți brațele și picioarele în lateral și să vă întindeți puțin în această poziție.Apoi va fi foarte plăcut să efectuați răsucirea: ne întoarcem brațele și umerii într-o singură direcție, ne întoarcem șoldurile în celălalt. Apoi revenim la poziția inițială și facem același lucru pe cealaltă parte. Facem totul foarte încet și relaxați!

Exercițiu pentru leneși

Și din nou un exercițiu pentru leneși! Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un scaun. Întindeți-vă pe podea, de preferință pe un covor cald, și puneți picioarele pe un scaun. Exercițiile fizice ajută la restabilirea fluxului sanguin adecvat în întregul corp, în timp ce spatele se poate odihni după stresul zilnic.

șarpe flexibil

Tinerețea unei persoane este determinată de mobilitatea coloanei vertebrale. La baza acestui exercițiu a fost comportamentul unui șarpe, un animal care se distinge prin flexibilitatea sa. În antichitate, înțelepții observau natura, iar apoi aplicau anumite poziții, împrumutate de la animale, în exerciții fizice. „Șarpele flexibil” este o asana de yoga, dar nu vă faceți griji, acest exercițiu este disponibil pentru toată lumea.

Doar întindeți-vă pe burtă, sprijiniți-vă degetele de la picioare pe podea și ridicați corpul pe mâini cât de sus puteți. Principalul lucru este să simți tensiunea musculară, dar să nu exagerezi.

Embrion

Simte-te din nou în burtica mamei tale – întinde-te în poziția fetală. Pentru a face acest lucru, întindeți-vă pe spate, îndoiți-vă picioarele și trageți-le spre stomac, înfășurându-vă brațele în jurul lor. Rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde până la un minut. Puteți face acest exercițiu chiar și în timp ce vizionați serialul preferat! Doar întinde-te pe podea.

Intra in colt

Scopul principal al acestui exercițiu este de a relaxa toți mușchii. Pentru a face o astfel de „tobogan” veți avea nevoie de un fitball, dacă nu aveți, spătarul canapelei sau un scaun va veni în ajutor.

Picioarele încurcate

Acest exercițiu este puțin mai dificil decât precedentul, dar nu necesită o formă fizică puternică din partea ta și este disponibil pentru toată lumea. Întinde-te pe spate, îndoaie un picior și pune-l pe celălalt sub genunchiul ei. Prinde-l pe cel inferior, trage-l încet spre tine, ridicând piciorul deasupra. Țineți această poziție pentru un pic, literalmente o jumătate de minut. Faceți opt seturi pentru fiecare picior.

Asigurați-vă că urmați aceste 6 exerciții simple și veți uita de problemele cu coloana și spatele.

Ți-a plăcut articolul? Distribuiți-l prietenilor dvs. pe Facebook!