Medicina NaturistaRecomandate

Un sirop de tuse ce are rezultate imediate. Este foarte bun în tratamentul tusei seci!

“Cine mănâncă nap câstigă un an”, spune un proverb popular 

Începe să-mi placă mult faptul că unii oameni sunt mai atenți la produsele naturale folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni.

Asta fiindcă în copilărie, în adolescență și multă vreme la maturiate, nu m-am îndreptat rapid spre medicamente, conștientizând încet-încet că sunt eficace doar pentru o scurtă perioadă de timp.

Concret, în articolul prezent mă ocup de o plantă/legumă folosită încă din antichitate: napul turcesc sau ceacariba, mai puțin cunoscut la noi.

Seamănă cu o ridiche mare, dar de culoare galbenă sau alb cu roz și aspect neted, cu un gust diferit, ce poate părea unora ciudat la început.

Grație proprietăților antiseptice și antiinflamatoare, napul turcesc este foarte util împotriva tusei seci.

Iată un sirop natural din nap turcesc – rețeta bunicii!

Ca ingrediente, ne trebuie:

– 1 nap turcesc;

– 1 linguriță de zahăr pudră din trestie de zahăr

Preparare:

Faceți o gaură în interiorul napului cu ajutorul unui cuțit pentru a putea pune în ea o linguriță de zahăr din trestie de zahăr. Cu cât este mai mare gaura, cu atât veți avea mai mult sirop, dar trebuie să vă gândiți și la zahăr.

Acoperiți cu o folie din plastic și lăsați să se macereze împreună la frigider toată noaptea, având grijă ca napul să rămână în picioare, ca să nu curgă zahărul.

A doua zi, recuperați tot sucul și turnați-l într-un recipient din sticlă.

Cum se consumă?

Luați din preparatul obținut câte o linguriță de trei ori/zi până la vindecare. Când se termină siropul, reluați procedeul.

Sfaturile bunicii:

Conservați siropul împotriva tusei timp de 7 zile la frigider (nu mai mult)