Medicina NaturistaRecomandate

Untura dupa 45 de ani: de ce ar trebui inclusa in dieta zilnica

Untura dupa 45 de ani: de ce ar trebui inclusa in dieta zilnica

La ce folosește untura și de ce exact după 45 de ani.

Bun pentru creier…

Untura de porc este bogata in acid arahidonic. Acidul arahidonic este un compus important care face parte din celulele nervoase ale creierului uman și are o funcție de protecție.

După 45 de ani încep să apară primele procese degenerative în țesutul nervos, iar dacă nu vrei să îmbătrânești, trebuie să iei măsuri consolidate pentru a combate aceste procese. Prin urmare, completați stocurile de acid arahidonic – mâncați untură.

Și acum atenție: oamenii de știință au descoperit că untura conține acid arahidonic de 50 de ori mai mult decât somonul și de 100 de ori mai mult decât tonul.

… și pentru inimă

Studii recente ale specialiștilor de la Universitatea din München au arătat că același acid arahidonic este necesar pentru membranele celulare ale mușchiului inimii, iar grăsimea animală (adică untură) este cea mai bună sursă pentru aceasta. În plus, cercetătorii au descoperit că acidul arahidonic controlează nivelul colesterolului din sânge.

De ce este mai bine să prăjiți în untură decât ulei vegetal

Cert este că în timpul prăjirii în ulei vegetal – fie că este ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline scump – are loc oxidarea și se produc substanțe foarte nocive (aldehide, peroxizi și altele), care duc la formarea de radicali liberi. Odată ajunși în organism, radicalii liberi provoacă oxidarea celulelor și distrugerea treptată a acestora. Mai mult, aceasta este o adevărată reacție în lanț care duce la îmbătrânirea ireversibilă a corpului. În același timp, la prăjirea în untură, astfel de substanțe nu sunt produse, iar vasul finit se dovedește a fi mult mai ecologic. În plus, este foarte gustoasă.

Bunica și bunicul meu țineau porci, iar bunica gătea mereu orice fel de mâncare pe untură. Amândoi au supraviețuit în siguranță la marcajul de 90 de ani – și asta în ciuda celor mai dificile teste care au trebuit să fie îndurate în timpul Marelui Război Patriotic.

Condiții patologice și boli în care grăsimea este necesară:

• oboseală cronică și sindrom de epuizare;

• procese degenerative din creier (boala Alzheimer etc.);

• boli cardiovasculare;

• răceli frecvente (crește imunitatea);

• boli pulmonare;

• procesele tumorale;

• epuizarea generală a organismului.

Toate acestea sunt fapte dovedite. Așa că gândește-te și ia notă. Multă sănătate și… poftă bună.